Kezdőlap hírmozaik

    Netre fel!

    Netre fel címmel könyvtár-informatikai versennyel készül az új tanévre a zalaegerszegi Apáczai Csere János Általános Művelődési Központ Könyvtára. Idén az általános iskola 7-8.osztályosait szeretnék bevonni a játékba.
    Külön honlap készült a háromfordulós tudáspróbához, a feladatokat interneten keresztül lehet majd megoldani. A diákoknak országos adatbázisokban, katalógusokban kell majd keresniük, internetről letöltött anyaggal, képpel, szöveggel bemutatkozó oldalt szerkeszteniük. Könyvajánlót írnak majd, link gyűjteményt hoznak létre, miközben a „hasznos könyvtári tudás” mellett megismerhetnek számos informatikai újdonsággal.
    A cél a digitális írástudás fejlesztése -hangsúlyozta megkeresésünkre Ambrus Adrienn a tudáspróba ötletgazdája. Tavaly a gimnazistáknak készítettünk el egy ehhez hasonló feladatsort, de megítélésünk szerint már a nagyobb általános iskolásoknak is van elegendő informatikai tudása ahhoz, hogy egy ilyen munkában élvezettel vegyen részt- mondta el a könyvtáros.
    A könyvtárak minden felé az országban a digitális lehetőségek felhasználására törekednek, így a játékon keresztül a későbbiekben is jól hasznosítható tudást sajátítanak el a gyerekek a könyvtárhasználattal kapcsolatban is.

    Előző cikkJáték! Játék! Játék!
    Következő cikkÁrkorlát a tankönyvpiacon