Kezdőlap Digitális eszközök

Nagyszabású tanárképző programot indít a Microsoft

Már lehet előzetesen jelentkezni a jövő év januárjában induló Microsoft Partners in Learning IKT Akadémiára, a tanárok számára teljesen ingyenes, hathónapos újszerű képzési rendszerre.

Tanártovábbképzés, szakmai közösség, módszertani gyűjtemény és innovációs központ – mindezt egyszerre nyújtja a képzésre jelentkező gyakorló tanároknak a Microsoft PIL Akadémia.

A szervezők bármilyen szakos pedagógust várnak, akik szívesen lennének egy aktív, színes szakmai közösség részesei, hajlandóak havonta egy IKT-alkalmazást kipróbálni a gyakorlatban, és tapasztalataikat egy oldalban leírni a többiek számára, és akik szívesen vennének részt olyan eseményeken, ahol tapasztalataikat másokkal is megoszthatják.

A résztvevők fél éven át egy IKT mentor segítségével dolgozhatnak (a mentorok a TanárBlog jelenleg is a közoktatásban tanító szerzői), kétheti rendszerességgel anyagokat kapnak, melyek megismertetik az IKT oktatási felhasználásának egy-egy részét (az anyagok linkekkel, oktatóvideókkal, az órákon használható ötletekkel), segítséget kapnak személyes szakmai hálózatuk (PLN) kialakításához és saját szakmai blogjuk működtetéséhez, valamint publikálási lehetőséget a TanárBlogon.

A kéthetente biztosított személyes konzultáción kívül további két szakmai konferencián is részt vehetnek a pedagógusok, ahol elsajátíthatják az IKT eszközök tanórai felhasználásának alapjait, megismerkedhetnek az önfejlesztés legjobb eszközeivel és megoszthatják saját tudásukat másokkal.

További információért kérjük kattintson ide! A szervezőknek a tanarblog@live.com címen írhat.

Előző cikk’56-os filmek középiskolásoknak
Következő cikkAz olaszok és az idegen nyelvek