Kezdőlap jó példák

Csobi Sound

Régóta probléma az irodalomórán, hogy a halott szerző túl távol van, s ezáltal az irodalom is megközelíthetetlenné válik a mai fiatalok számára. Az évek óta nagy sikerrel futó Csobi Sound nevű rendezvénysorozat éppen ezért szeretné az irodalom és a középiskolás diákok közötti szakadékot áthidalni.

Hiszen egy kortárs alkotó éppen úgy fent van a Facebookon, lájkol és posztol, sőt, olykor a születő verseit is az interneten közli először. A programok, mint rendhagyó magyarórák, tehát a kortárs irodalmat hozzák házhoz.

A Csobi Sound idén öt alkalommal kerül ismét megrendezésre a budapesti Jedlik Ányos Gimnáziumban. Péntek délutánonként 14.15-16.00-ig a meghívott szerzőkkel beszélget a szervező magyartanár és író, Csobánka Zsuzsa, majd a meghívott szerző felolvas, és a diákok által választott szövegekkel dolgoznak tovább, tehát a szövegolvasás közben felmerülő kérdésekre a legbiztosabb forrásból kaphatnak választ. Az elemzések, beszélgetések elrugaszkodnak a megszokott irodalomórai keretektől, előtérbe kerül a drámajáték, az élménypedagógia, művészetpedagógia, és elsősorban az olvasóvá nevelés, a kortárs irodalom iránti nyitottság megalapozása a cél.

A Csobi Sound tavaszi félévének programja:

Február 10. Turi Tímea
Március 2. Bartók Imre
Április 20. Szálinger Balázs
Május 18. Tallér Edina
Június 1. Fehér Renátó

Előző cikkKözépiskolás fokon
Következő cikkDomonkos Katalin: Elektronikus zaklatás