Kezdőlap Digitális eszközök

IKT eszközök a természettudományok oktatásában

Felhívás középiskolák számára módszerek és tananyag tesztelésére, pedagógusok képzésére az Európai Unió élethosszig tartó tanulás programjának keretében.

Az „OLAREX: Open Learning Approach with Remote Experiments” projekt elsődleges célja a diákok természettudományos ismereteinek elmélyítése innovatív IKT technológiák segítségével, elsősorban virtuális laboratóriumok megvalósításán keresztül. A projekt  továbbá az  iskolában dolgozó pedagógusok IKT-kompetenciáinak fejlesztését is segíti e-learning anyagok kidolgozásával és az ehhez kapcsolódó oktatással (magáról a technikáról és annak tanagyagban való hasznosításáról).

A képzés során 100 tanár kap lehetőséget arra, hogy tanulási modult integráljon tantervébe és tesztelje azokat az osztályaiban, bátorítva tanulóit arra, hogy a gyakorlatban alkalmazzák a tanultakat.

Olyan magyar középiskolák jelentkezését várják, amelyeket érdekel a fent említett  lehetőség, így szívesen vennének részt az említett módszer, illetve a tananyag tesztelésében.
Ez a gyakorlatban az alábbi tevékenységekben nyilvánul meg:

  • 30 órás oktatás a pedagógusok számára, amelynek során gyakorlati tudást szerezhetnek az új technológiák alkalmazásáról, az igényeknek megfelelő eszközök és lehetőségek megfelelő kiválasztásáról és tananyagba történő integrálásáról,
  • elsajátított tudás tananyagba való beépítése, valamint ennek gyakorlati alkalmazása tanórák keretében,
  • eredménynek és tapasztaltok dokumentálása,
  • eredmények mérésére szolgáló kérdőív kitöltése.

A programban való részvétel nem jár költségekkel csupán számítógép és internetkapcsolat szükséges hozzá.

Az iskolák február végéig jelentkezhetnek az alábbi címen:

Balázs Rita – Europa Media Non-Profit Ltd.
tel.: 1/453-3801
fax: 1/436-9038
e-mail: rita.balazs@europamedia.org
web: www.europamedia.org      

 

 

 

Előző cikkDomonkos Katalin: Elektronikus zaklatás
Következő cikkA gyerekek több éves pénzügyi tervvel készülnek álmaik megvalósítására