Kezdőlap osztályfőnök

Fiatalok és idősek együtt az osztályteremben

Dr. Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrás miniszter, ellátogat a pécsi Janus Pannonius Gimnáziumba, ahol arról fog beszélni a programban részt vevő diákoknak és idős embereknek, hogy mit jelent az idősödés, hogyan ápolható jó kapcsolat fiatalok és idősek között, illetve hogy mit tehetnek ők, együtt egy jobb jövőért.

Április 29. a nemzedékek közötti szolidaritás európai napja. A napot megelőző hetek alatt, majd egészen május végéig, minden általános és középiskola előtt nyitva áll a lehetőség, hogy vendégül lássanak idős embereket az osztályteremben és velük együtt közös programokat szervezzenek.

Az iskolák Európa szerte számos eseménynek adnak otthont: beszélgetéseknek, játékoknak, és többek között olyan művészi tevékenységeknek, mint a rajz, a színház, a zene, a kézművesség.

A nemzedékek közötti párbeszéd létfontosságú szerepet játszik nemcsak Európa egésze jövőjének alakulásában, de mindannyiunk életében is. A családi körben és közösségben töltött idő lehetőséget ad arra, hogy idősek és fiatalok kölcsönösen sokat tanulhassanak egymástól és egymásról, így gazdagítva egymás életét és segítve a kölcsönös megértést.Az érdeklődő középiskolák további ötleteket és hasznos anyagokat találnak a generations@school nap szervezéséhez a program weboldalán (http://www.historypin.com/gats/hu). Az iskolák megoszthatják tapasztalataikat és képeiket (fotókat és rajzokat is) a weboldalon található Európa térképen. Az anyagok feltöltése egyben részvételt is jelent az európai versenyen. Minden országból a legkiemelkedőbb projekt díjban részesül.

További információ magyarul: www.nyugdij.kormany.hu

Előző cikk5 stratégia az internetes zaklatás ellen
Következő cikkÚjabb utazást szervez középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség