1200 gyermek kap egészségesebb ebédet

    Átadta a Vass Lajos Általános Iskola felújított főzőkonyháját a beruházó PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. és a tulajdonos kispesti önkormányzat. A következő másfél évben három további létesítményt modernizálnak, összesen közel 230 millió forint értékben. A beruházásnak köszönhetően a konyhák teljes mértékben megfelelnek a jogszabályi és engedélyeztetési előírásoknak, valamint a HACCP- és négy különböző ISO-szabványnak, és nem utolsó sorban egészségesebb ételek készülnek több ezer gyermek számára.

    A Csokonai utcai felújítás mindössze fél évet vett igénybe, ennek során megújult többek között a 30 éves épületrész elektromos hálózata, fűtése, szellőzése, nyílászárói, burkolatai és festése is. Az építési munkák mellett közel 12 millió forintot tett ki a konyhatechnikai berendezések beszerzése, a ráfordítás így meghaladta az 52,5 millió forintot. A beruházással kapcsolatban Gajda Péter, Kispest polgármestere elmondta: a költségeket teljes egészében a közétkeztetési vállalkozás előfinanszírozta, a megállapodás értelmében a felújított konyhák és étkezők, az új gépek és berendezések az önkormányzat tulajdonába kerülnek.

    Vargáné Achátz Zsuzsanna, a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. szakmai igazgatója az átadást követően hangsúlyozta: „Komoly munkát jelentett az elavult helyiségek, berendezések átalakítása, cseréje, a modern kor támasztotta elvárásoknak való megfelelés. Mindez azonban összhangban van vállalati filozófiánkkal, minőség iránti elkötelezettségünkkel.” Csak ebből a főzőkonyhából négy óvoda és két általános iskolai ellátását biztosítja a közétkeztető cég, több mint 1200 gyermek asztalára kerül egészségesebb, rostokban gazdagabb étel a továbbiakban.

    A most befejezett beruházást további három kispesti létesítmény modernizációja követi: még idén ősszel elkészül a Puskás Ferenc Általános Iskola konyhája, jövőre adják át az Eötvös József Általános Iskola helyiségeit, a Bolyai János Általános Iskolában pedig 2015-ben fejeződnek be a munkálatok. A négy beruházás összértéke eléri a 230 millió forintot, amely mintegy 5000 óvodás, iskolás gyermek mindennapi étkezésére lesz kedvező hatással, és új munkahelyeket teremt a kerületben.

    A felújítási programban érintett kispesti főzőkonyhák:
    Vass Lajos Általános Iskola (Csokonai u. 9.),
    beruházás értéke:           52.501.251.-Ft,  elkészült

    Puskás Ferenc Általános Iskola (Berzsenyi u. 8.),
    beruházás értéke:           67.134.045.-Ft,  befejezési határidő: 2014. február

    Eötvös József Általános Iskola (Eötvös u. 13.),
    beruházás értéke:           50.559.571.-Ft,  befejezési határidő: 2014. szeptember

    Bolyai János Általános Iskola (Árpád u. 14.),
    beruházás értéke:           57.691.015.-Ft,  befejezési határidő: 2015. július

    Előző cikkAz UWC ösztöndíjfelhívása 10-11. évfolyamos középiskolás diákoknak
    Következő cikkKözépiskolások szállták meg a Parlamentet – Első Nyelvi Nagykövet Csúcstalálkozó az AmCham szervezésében