Változás a Modern Iskola szerkesztőségében

    2014. januártól a  Modern Iskola magazin és a www.moderniskola.hu weboldal főszerkesztői posztján változás történt. Tóth Klára eddigi főszerkesztő az Oktatási Hivatalban folytatja pályafutását, feladatait a lap  eddigi egyik újságírója, Fülöp Hajnalka veszi át.

    A személyi változás nem érinti a magazin és a honlap koncepcióját. Szeretnénk továbbra is  elsősorban közoktatással kapcsolatos korszerű pedagógiai „jó gyakorlatokat”, iskolai eseményeket, élethelyzeteket és megoldásokat, fejlesztéseket és újításokat hírül adni, az ezekkel foglalkozó embereket és munkájukat bemutatni. Kiemelt fontossággal kezeljük az  oktatásban használható  IKT eszközökkel kapcsolatos újdonságokat.  Az új főszerkesztő egy sokoldalú, objektív, szabad, hozzáférés és témák  terén is  sokszínű  lapot szeretne tovább működtetni, kiemelt figyelemmel a  közösségi megoldásokra, a véleményekre, jó példákra.  Ennek jegyében első feladati közt határozta meg az Olvasók visszajelzéseinek összegyűjtését, a weboldal interaktívabbá tételét. Köszönjük, ha továbbra is velünk tartanak, lapunkat és hírlevelünket, rendezvényeinket tovább ajánlják, véleményükkel, javaslataikkal, kritikájukkal és kérdéseikkel is megtisztelnek. 

    És egy személyes megjegyzés: 

    Jómagam szülőként  több iskolában és köznevelési intézményben érintett vagyok, több gyermekünk útját segítve szinte teljes közoktatási palettát megtapasztalom szülőként: óvoda, általános iskola, gimnázium, szakképző intézmény és nem köznevelés, de az egyetemi polgárság is életünk része. . Sokszor tölt el jó érzéssel  az intézményekben  az összefogást,  közös értékek mentén való együttműködést megélni, és gyermekeink és saját magunk boldogulásán keresztül megtapasztalni annak eredményességét. Sok munka van e mögött, és kölcsönös tisztelettel tudunk dolgozni, tanárok, diákok és a szülői oldal. 

    És a szülő ugye lehet újságíró, egyetemista, tartalomfejlesztő, tankönyvíró -lényeg a kölcsönös tisztelet és az élethosszig tartó tanulás aktív elfogadása..

     

    Fülöp Hajnalka, főszerkesztő, fuloph@moderniskola.hu

     

     

     

    Előző cikkKalandozó történelmi vetélkedő: „… török gyerek megvágta …”
    Következő cikkHogyan segítsük a fiatalokat a barátságosabb közösségi oldal- használathoz?