Kezdőlap jó példák

Legjobb Gyermekbarát Tartalom- magyar online oldal az Európa élvonalában

A Legjobb Gyermekbarát Tartalom európai versenyben egy magyar fejlesztés érte el  második helyezést, abban a kategóriában, amiben  felnőtt, nem szakmabeliek indultak, vagyis akik nem hivatásszerűen állítanak elő gyermekeknek szóló internetes tartalmat. Az építészetről és vizuális kultúráról szóló Ludbriko.hu oldal fejlesztője egy fiatal magyar építésznő, akit két gyermeke is inpsirál a  munkájában. program az építészetet és a vizuális kultúrát hozza közelebb a kis felfedezőkhöz Facebook oldalukon is követhetjük őket.  . Az oldal kitalálója-szerkesztője Gődény Éva, remélhetőleg hamarosan lapunknak is nyilatkozik. 

Az elismeréseket az Európai Bizottság digitális területért felelős alelnöke, Neelie Kroes adta át a weboldalak készítőinek a biztonságosabb internet napján (Safer Internet Day – SID-) az Európai Bizottság központi épületében Brüsszelben.

A Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom Díjért meghirdetett versenyre négy kategóriában (2 gyermek és 2 felnőtt), 26 országból összesen 1097 nevezés érkezett. Magyarországról 19 weboldalt neveztek.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és az Európai Unió Safer Internet Program (SIP) hazai konzorciuma 2013-ban második alkalommal hirdette meg a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díjért folyó versenyt.

A zsűri tagjai:

Dr. Vass Ágnes, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanács tag, a zsűri elnöke
Cseh Gabriella, a Facebook kelet-közép-európai szabályozási vezetője
Dr. Krasznay Csaba, a HP IT biztonságtechnikai szakértője
Pelles Péter, UX specialista
Ságvári Bence szociológus, az internet, média és telekommunikáció területén kutatással és tanácsadással foglalkozó ITHAKA Kft. ügyvezetője
Teasdale Harold, a Symantec Magyarország területi igazgatója

A hazai zsűri döntése alapján a ludbriko.hu első helyezést ért el a nem szakmabeli indulók között, és így a hivatásszerűen gyermektartalmat előállítók kategóriájának győztesével együtt képviselhette Magyarországot a verseny uniós fordulójában.

A megmérettetés célja arra ösztönözni az érdeklődőket, hogy készítsenek a gyerekek számára olyan netes tartalmakat, amelyek a tanulásnak, a játéknak, a felfedezésnek és az alkotásnak adnak teret.

forrás: MTI és saferinternet.hu

Előző cikkMásóra- inspiráció a kertészek között
Következő cikkMEGHÍVÓ Médiapedagógia – médiaoktatás az óvodában és az iskolában