Kezdőlap hírmozaik

    Programajánló májusra

    ORSZÁGOS KERTÉSZETI, KISÁLLAT-KIÁLLÍTÁS és VÁSÁR Gödöllőn

    A három évvel ezelőtt nagy sikerrel megrendezett kisállat-kiállítás hagyományát folytatva a gödöllői Waldorf Iskola 2015. május 16-17-én megnyílik a nagyközönség előtt, igazi családi programot kínálva a természet- és állatimádóknak.

    A rendezvénnyel céljuk egy olyan hagyományteremtő hétvégi szabadidős program létrehozása, mely szervesen kapcsolódik a gödöllői agrárkultúrához, s a XXI. század egyre inkább virtualizáló világa helyett ismét előtérbe helyezi természeti környezetet, a körülöttünk élő állat- és növényvilágot.- írják honlapjukon a szervezők. ” – Szeretnénk alternatívát kínálni mindazoknak, akik most adnának otthont először kisállatoknak, illetve azoknak, akik hobbyként már régóta tartanak házi kedvencet. Tornasátrunk átalakul majd, s a gyerekek helyett kisebb-nagyobb hüllők, rágcsálók, halak költöznek a zöld ponyva alá.

    Iskolánk épületében különleges állatbemutatók, kiállítások, előadások és a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál szervezőivel együttműködve vetítések várják az érdeklődőket.

    A rendezvény egyéb szabadtéri programokat is kínál: gyermek kézműves foglalkozások, fakörhinta, állatsimogató és kutyabemutató teszik majd izgalmassá a hétvégét.

    A rendezvény ideje alatt büfé és kézműves vásár is várja a látogatókat!

    Kiállítással, árusítással kapcsolatban további információ itt érhető el.

     

    Lehozzák a csillagokat a debreceni Agórában

     

    A debreceni  Agóra Tudományos Élményközpont Interaktív terében több mint negyven különleges játék próbálható ki, amelyek szorosan kapcsolódnak valamilyen tudományos jelenséghez. Emellett az élményközpontban naponta többször különböző tudományos előadások és kísérleti bemutatók közül választhatnak az érdeklődők. A programok minden nap 11-től 16 óráig óránként indulnak.

    Májusban ismét felállítjuk egy hétre a mobil digitális planetáriumot, amelyben a tavaszi csillagképek mellett a Hold fázisaival is megismerkedhetnek az érdeklődők. Május 9-től Kreatív tudomány címmel játékos foglalkozássorozat indul, és a Gyereknapra is különleges programokkal készülünk.
    Aktuális témáink

    2015. május 4-16.:
    • Játsszunk a szén-dioxiddal!
    • Vegyünk egy mély levegőt!
    • Utazás a szelek szárnyán
    • És mégis mozog a föld
    • A természet fizikája
    • Óvd a fákat!

    http://www.agoradebrecen.hu

     

    Sárkány a tölgyerdőben?

     

    Fehér tigris, az afrikai elefánt, a komodói sárkány: már ez a három faj megérné, hogy ellátogassunk a Nyíregyházi  Állatkertbe. De itt még a sokszínű állatvilág több mint 500 faja, és több mint 5000 egyede él.., ráadásul a  Nyíregyházi Állatpark a várostól 5 km-re a sóstói üdülőövezetben található, ahol strandfürdő, falumúzeum és egy parkerdő nyújt kikapcsolódást az idelátogatóknak. Az Állatpark ebben a természetes, szinte háborítatlan környezetben kapott helyet egy tölgyerdő mélyén. A 30 hektáros területen világrészek fogadják a látogatókat hogy végigjárhassák a Földet, megfigyelhessék miként élnek a világ különböző vidékein az állatok.

     

    Web: www.sostozoo.hu 

    Kapcsolódó tartalom:

    Svábhegyi Pünkösdi búcsú

    Előző cikkEurópai együttműködések a minőségi oktatásért – TKA konferencia
    Következő cikkEgyre több SNI-s gyerek – KSH oktatási jelentés