Kezdőlap hírmozaik

    A világ legnagyobb tanórája – Be lehet kapcsolódni!

    Még lehet jelentkezni a „Világ legnagyobb tanórájára”, ahol az ENSZ által kihirdetett 17 globális célt lehet megismertetni a gyerekekkel. A minőségi oktatás, az egyenlőtlenségek csökkentése, az innováció, a tisztességes munka is azok között az ún. „globális célok” között szerepel, amiket a projekthez csatolakozó tanórákon be lehet mutatni a gyerekeknek, meg lehet őket ismertetni ezekkel.

    (Az ENSZ 17 Globális Céljáról szóló  kép kattintásra nagyobb méretben nyílik meg.)

    Az ENSZ 2015 szeptemberében indítja útjára a „Project Everyone” kampányát, amelyben a 17 újonnan megfogalmazott Globális Célját szeretné megismertetni a Föld lakóival, melyek a fenntartható fejlődést szolgálják.

    A kampányban a Globális Célokat a Világ Legnagyobb Tanórája keretében ismertetik meg a leginkább érintettekkel, a gyerekekkel. A kezdeményezés globális partnere az UNICEF, az ENSZ Gyermekalapja. Magyarország a szervezők felkérésére csatlakozott a kezdeményezéshez, a cél, hogy minél több általános iskolában, minél több gyerek megismerhesse az új Globális Célokat. Az eseménysorozat magyarországi lebonyolítója a PontVelem Okos Program szervezője, a PontVelem Nonprofit Kft.

    Amennyiben szeretné, hogy iskolája is részese legyen ennek a kezdeményezésnek, kérjük, regisztrálja iskoláját a www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu honlapon, illetve ugyanitt az eseménysorozat minden részlete elérhető, a tanórák anyagai és segédanyagi is innen tölthetők le.

    A Világ Legnagyobb Tanóráján a világ minden részén egy időben – szeptember utolsó hetében – az általános iskolás gyermekek a Globális Célokról fognak tanulni. A Világ Legnagyobb Tanórája tananyagát és kiegészítő anyagait az ENSZ koordinálásával egy szakértői csapat készíti és a főbb világnyelveken teszik elérhetővé. Mind a tananyag, mind a kiegészítő anyagok csak on-line, letölthető formában érhetők el, azok nyomtatása helyben az iskolában történik. A tanóra megtartására a kijelölt hét áll rendelkezésre.

     

    Kattintásra nagyobb méretben nyílik meg.

    Forrás: Sulinet Hírmagazin,  ahol a teljes cikk elolvasható!

     

    Előző cikk<19 Szabadfogású Számítógép Verseny - ötleteket várnak!
    Következő cikk“Zseniális őrültek és őrületes zsenik találkozása a Lelki Egészség Világnapján” – videopályázat a lelki egészségről