Kezdőlap hírmozaik

    Bőség zavar nélkül – Tanárok Éjszakája a kapcsolódás jegyében

     

    A 2006 óta futó országos fesztivál keretében 2013-ban hagyományteremtő céllal elindított tematikával kapcsolatban újdonságnak számít, hogy a korábbi évek gyakorlatától eltérve 2015-ben nem egyetlen napra összpontosulnak a pedagógusoknak szóló programok.

     

    Lehet miből válogatni, hisz a programok palettája idén is színesnek ígérkezik. A múzeumok kulisszatitkainak felvillantásától, illetve a különféle tantárgyakhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai kínálat inspiráló lehetőségeinek bemutatásától kezdve a szakmai és módszertani tapasztalatcserén és különféle szakemberek bevonásával tartott kötetlen beszélgetéseken keresztül a meglepetésekkel fűszerezett és rendkívüli élményeket tartogató estekig terjed a lehetőségek tárháza.

     

    A HM Hadtörténeti Múzeum és Intézet október 9-én 18 órától múzeumpedagógiai foglalkozással és rövid tárlatvezetéssel vezeti be a résztvevőket a hadtörténetről és különösen a honvédelemről való tanulás lehetséges módjaiba. A program célja, hogy felfedezzék, milyen megközelítésben lehet a hadtörténetről, a honvédelemről tanítani.

     

    A Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum a tavalyi év tapasztalata alapján idén is lehetőséget biztosít az esztergomi és környékbeli pedagógusoknak arra, hogy egy időben, egy helyen ismerhessék meg a város muzeális intézményeinek múzeumpedagógiai kínálatát. A múzeumpedagógiai börzére október 9-én 16 órakor kerül sor a Duna Múzeum udvarán.

     

    Százhalombattán a „Matrica” Múzeum várja a pedagógusokat október 14-én 17 órától. Ebben az évben a szervezők összekötik a Tanárok éjszakáját az Óvodapedagógusok napjával. A program keretén belül múzeumi szakemberek ismertetik a helyi iskolákkal kötött megállapodások tartalmát, megvalósulását, a Múzeum új időszaki kiállításához kapcsolódó programjait.

     

    A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum is készül Tanárok Éjszakája programmal: október 16-án a kenyér útját a népszerű foglalkozások helyszínein, tevékenyen ismerheti meg minden pedagógus. Az életkori sajátosságok, a tantárgyi koncentráció és korunk problémái sajátos módszerekkel kerülnek szintézisbe.

     

    A további részletekért érdemes ellátogatni a Múzeumok Őszi Fesztiválja hivatalos honlapjára: www.oszifesztival.hu.

     

    A Múzeumok Őszi Fesztiválja szervezője:

    A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ

    Előző cikkKék póló viselésével a bántalmazás ellen!
    Következő cikk10 dolog, amit minden új tanárnak tudnia kell