Kezdőlap hírmozaik

    Okos Iskola Kupára lehet jelentkezni!

    A PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében az EMMI, a SAMSUNG és az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány támogatásával kerül megrendezésre az Okos Iskola Kupa, amely egy több fordulós tudáspróba verseny. A versenysorozat fővédnöke Czunyiné Dr. Bertalan Judit  köznevelési államtitkár.

    A kupa a Minőségi Oktatást, mint az egyik Globális Célt tűzi a zászlajára. (A Fenntartható Fejlesztési Célok (Sustainable Development Goals) néven ismert globális célkitűzések befektetésre és cselekvésre ösztönzik gyakorlatilag a Föld minden országát, hogy változást követeljenek és érjenek el minden gyerek, különösen a leghátrányosabbak és legsebezhetőbbek számára milliók életét érintve ezáltal, és olyan eredményeke tűznek ki, mint például a szegénység felszámolása, az éhezés megszüntetése, a minőségi oktatás valamint az egyenlőtlenségek csökkentése.)

    A fordulók felölelik a fenntarthatóság, környezetvédelem, sport és információs technológia témaköreit, illeszkedve a 21. század fontos kérdéseihez. A résztvevő diákok nemcsak naprakész tudással gyarapodnak, hanem csapatuknak, felkészítő tanáruknak és iskolájuknak is rendkívül értékes díjakat nyerhetnek!

    Résztvevők

    Az Okos Iskola Kupán felső tagozatos általános iskolás diákok indulhatnak 3 fős csapatokban. A csapat egy felkészítő tanárt is regisztrálhat, aki a versenyre való felkészülést segíti.

    A verseny menete

    A verseny 3 online fordulóból és egy döntőből áll, ahova a 7 legjobb csapat jut be. A döntő neves zsűri előtt zajlik értékes díjakért.

    A verseny fordulóinak tervezett dátumai:

    online forduló: 2015. október 21., Földünkért Világnap
    online forduló: 2015. november 11.
    online forduló: 2015. december 2.

    Döntő: 2016. január 20.

    Díjak

    1. díj
    Egy közel 10 millió Ft értékű berendezett Samsung Okos Osztály az iskolának, valamint 1-1 okostelefon a nyertes csapatnak és felkészítő tanáruknak.

    2. díj
    Egynapos kirándulás Bécsbe, az ENSZ bécsi központjába és a Schönbrunni állatkertbe.

    3. díj
    Kétnapos pihenés a Telki Globall Football Park & Sporthotelben.

    A versennyel kapcsolatos további információk itt találhatóak.

    Forrás: hirmagazin.sulinet.hu

    Előző cikkÚj tanfelügyeleti és önértékelési kézikönyvek az Oktatási Hivatal portálján.
    Következő cikkOkoseszközök és demokrácia az iskolapadban: ez kell a sikerhez a XXI. században?