Kezdőlap Digitális eszközök

Játék és kódolás egy órában!

Játékosan lehet megismerkedni a Kódolás óráján a számítógépes programozás alapjaival. A Microsoft 12.12-én, 10-13 órakor várja az érdeklődőket, ingyenesen.

Játékosan lehet megismerkedni a Kódolás óráján a számítógépes programozás alapjaival. A Microsoft 12.12-én,  10-13 órakor várja az érdeklődőket, ingyenesen.

Akár 12.12.12.12-kor:) (12. hó, 12. nap, 12 óra 12 perckor?)

A Microsoft Magyarország idén is csatlakozik a világ legnagyobb oktatással kapcsolatos kezdeményezéséhez, a „Kódolás órája”akcióhoz.  Az évek óta megrendezett közösségi akcióprogramról egy remek és jó hangulatú, két és fél perces, angol (és gyerek)nyelvű videót lehet itt megnézni.

A Code.org-gal közös nemzetközi partnerség keretében megvalósuló akció célja, hogy az egész világon, több mint 200 millió fiatalt ösztönözzünk számítógépes ismereteik fejlesztésében, illetve arra, hogy játékos formában tanulják meg a kódolás alapjait!

Microsoft Kódolás Órája az Óbudai Egyetemen

A december 7 és 13. között zajló akcióhoz számos programmal csatlakozunk, melynek egyik legfontosabb állomása a december 12-én  10.00-13.00 között lesz: a Microsoft Kódolás órája. Az esemény az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Karán lesz. Cím: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C. Ezen az alkalmon a Microsoft közel 200 fő, 8 és 14 év közötti gyereket invitál arra, hogy a Code.org és Microsoft-os eszközök segítség megtanulja a kódolás alapjait a különböző típusú játékfejlesztéseken keresztül.  (pl.: Minecarft, Kodu, Scratch)

Az eseményre itt lehet regisztrálni.
Infó még: microsoft.hu/kodolj oldalon.

Előző cikkA biztonságosabb internetezésért dolgoznak
Következő cikkKitüntetéseket kapott a mobiltechnológia oktatásának szakembere