Kezdőlap hírmozaik

     Mivel várjuk Önöket ezen a 2016. március 21-27-ig tartó  héten?

    Március 21-én nemcsak a tavasz, de az új hét is elkezdődik, új programokkal a Modern Iskola oldalán.  Lássuk, kik lesznek a vendégeink és miket mutatunk be!

    ujdesingmoderniskola.huLegyen naprakész, felkészült a köznevelési szakportálunk szolgáltatásainak igénybevételével. Itt sok mindenre választ kap, amit a pedagógusként a csoportszobában, a tanteremben azonnal felhasználhat, felkészülésben, módszertanban is segít.

     

    Ha kedd, akkor Heti Kitekintő!

    Jenni Kansala MS kesztyűben
    Jenni Känsälä, tanító, Finnország

    03.22. kedd: Heti Kitekintő rovatunkban tallózunk a külföldi szakirodalomból, világjáró szerzőink tapasztalataira építve oktatással kapcsolatos újdonságokat mutatunk be, új irányzatokat, technológiákat, pedagógiai megoldásokat, iskolákat, ottani rendszereket. Ezen a héten a 2016. március 8-10-ig tartó, budapesti, négynapos nemzetközi pedagógus konferencia, a Global Educator Exchange sok újdonságot mutatott be. Ezek közül minél többet be szeretnénk mutatni Önöknek, ezért most el is kezdjük az első interjúval, amit Jenni Känsälä-val, a  Finnországból érkezett tanárnővel készített Horváth Hajnalka, angol nyelvtanár, a moderniskola.hu számára. Jenni a Microsoft rendezvényén is bemutatott One Note program nagy rajongója, ami – saját készítésű – viseletéből is látszik…:) Az interjú, amiből megismerhető a tanár szemlélete, a finn iskolarendszer sajátos érdekességeit,  03.22-én jelenik meg a moderniskola.hu oldalon.

     

    03.23. Ha szerda, akkor celebtanár

    tarneE héten is  lesz a „celebtanár”, aki most nem más, mint Tarné Éder Mariann, mesterpedagógus, tanító, innovatív pedagógus. Mariann IKT eszközöket is használ a  oktatói munkájában, sok tekintetben úttörő módon. Számos forrásból inspirálódik és maga is tanítja kollégáit, megosztja tudását is örömmel és nagy érdeklődést kiváltva közli. Ezen kívül blogot vezet például, ahol videókkal, fotókkal, leírásokkal, weboldalakkal segíti a pedagógusokat, szülőket, hallgatókat és a téma iránt érdeklődőket. Részt vesz az innovatív tanárfórumokon, bemutatókon diákjaival és szülőkkel együtt.

    Heti terv: 2016.03.24. csütörtök: szakértő a „stúdióban”

    A Digitális Témahétről kérdezhetik szakértőnket 

    Tisza Géza, az IVSZ
    Tisza Géza, az IVSZ

    Tisza Géza, oktatási szakértő, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének – IVSZ- munkatársa lesz a vendégünk 2016. máricus 24-én.

     

    A téma : a Digitális Témahétre való felkészülés.

    Bemutatkozása:

    Az IVSZ oktatáshoz kapcsolódó projektjeiben vállal aktív szerepet. Fontos feladata támogatni az informatikus képzés helyzetének javítását, illetve a digitális készségek iskolai fejlesztésének erősítését. Jelenleg a Digitális Témahét egyik szakmai felelőse.

     

    Időpont: csütörtök (24-e) 15-től 16 óráig.

    Várjuk kérdéseiket 2016. március 24-én, szerdán, 15-16  óra között a www.moderniskola.hu oldalon. Az élő cset-beszélgetés követhető, bárki bekapcsolódhat és később  is elolvashatja a párbeszédeket! Várjuk olvasóinkat, akár okostelefonról, táblagépről, asztali számítógépről jelentkeznek be, lépjenek be az élő beszélgetésbe bátran!

    Küldhetnek kérdéseket korábban

    Ha nincs módjuk ebben az időben bekapcsolódni, küldjék el kérdéseiket a fuloph@moderniskola.hu címre, “DTH” tárggyal, és kérdésükre garantáltan választ kapnak!

    Hogyan működik? Ismerje meg korábbi cikkünkből a csetelés részleteit itt!

    Fedezzük fel együtt a moderniskola 2.0 oldalt!

    Fülöp Hajnalka
    főszerkesztő
    Modern Iskola

     

    Előző cikkLezárult „a Tündérpalota energiahatékonysági felújítása”
    Következő cikk“Minden napszakban több párhuzamos vonal lenne szükséges” – Interjú a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szakmai vezetőjével