Kezdőlap Digitális eszközök

Modern applikáció, izgalmas csapatversenyek, e-learning anyagok és webináriumok is segítenek a PÉNZ7-re hangolódni

Országszerte közel ezer iskolában készülnek már az év legnagyobb szabású, legkiterjedtebb pénzügyi, vállalkozói eseményére, az idei PÉNZ7-re. A ráhangolódásban segítenek a témahét kísérőeseményei, a Pénziránytű Alapítvány kiadványai, egy modern applikáció és a pedagógusok felkészülését támogató e-learning portál valamint webináriumsorozat is.

Bár még majd egy hónap választ el minket a PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahéttől, számtalan lehetőség van arra, hogy a fiatalok pénzügyi ismeretei bővülhessenek. A Pénziránytű Alapítvány frissen aktualizált „Értem a pénzem” füzete már modern applikáció formájában is elérhető. A Z generáció érdeklődéséhez igazodva, valamint az Alapítvány fenntartható megoldások iránti elkötelezettségének jegyében az eddig csak nyomtatványként, illetve pdf-en elérhető ismeretterjesztő füzet már mobilon is olvasható a remekül strukturált applikációnak köszönhetően. 

Az „Értem a pénzem” füzet és applikáció a fiatalokat, elsősorban a középiskolás korosztályokat érintő pénzügyi kérdéseket járja körül a bankszámlaválasztástól a megtakarításokon át egészen a hitelfelvétel kérdéséig, de az idei PÉNZ7 egyik fő témájához kapcsolódóan a pénzügyi biztonság elemeiről és a biztosításokról is tájékozódhatnak a diákok. A fiatalok mellett a szülők és pedagógusok számára is hasznos információkkal szolgáló app hatékonyan használható az oktatásban, egyben zsebben hordott, azonnal elérhető kisokos is, mely bármikor választ adhat az érdeklődők pénzügyi kérdéseire. 

A PÉNZ7 kifejezetten középiskolásoknak szóló kísérőeseménye a Magyar Nemzeti Bank Pénzmúzeuma és a Pénziránytű Alapítvány által már második alkalommal meghirdetett országos BankCode tanulmányi verseny. A megmérettetésen a 9-12. évfolyamos diákcsapatok nemcsak pénzügyi ismereteikről adhatnak számot, hanem a döntőben megmutathatják, milyen magabiztosan képesek alkalmazni megszerzett tudásukat. A négyfordulós versenyre az első online forduló végéig, 2020. február 14-ig regisztrálhatnak a 3 fős csapatok, akiknek felkészülését a Pénziránytű Alapítvány tankönyvei és e-learning anyagai segítik. A verseny részletes információi és a regisztrációs felület a www.bankcode.hu oldalon érhető el.

Kép: Pénziránytű Alapítvány

A PÉNZ7 kísérőeseményeként az általános iskolás csapatokat a BankVelem PénzOkos Kupa várja, a tőzsde izgalmas világa iránt érdeklődők pedig március 2-ai kezdettel 4 héten keresztül újra kipróbálhatják tudásukat és befektetési érzéküket a Részvényfutamon. Február 16-ig bárki csatlakozhat a PÉNZ7 pénzügyi biztonság témáihoz kapcsolódó Nagy Diák Pénzügyes Teszthez, melynek középiskolás diákok számára meghirdetett középdöntőjére és döntőjére a PÉNZ7 zárónapján, március 6-án a Pénzügyminisztériumban kerül sor. 

A pedagógusok felkészülését a Pénziránytű Alapítvány munkatársai által fejlesztett, január végétől elérhető e-learning tananyag, valamint a rendhagyó tanórák megtartásához segítséget nyújtó webináriumok is támogatják. A webináriumokhoz február első heteiben, 3 alkalommal, regisztrációt követően csatlakozhatnak a pedagógusok, de az interaktív előadások felvétele elérhető lesz a PÉNZ7 illetve az Alapítvány YouTube csatornáin is. Az E-learning portálról, a webináriumokról és a PÉNZ7 kísérő eseményeiről a PÉNZ7 nyitóoldalán, illetve a Pénziránytű Alapítvány honlapján, a https://penziranytu.hu/penz7-aktualis oldalon találhatnak információkat az érdeklődők.

 

Előző cikkValentin-napi ötletek (nem csak) angoltanároknak
Következő cikkMókázva mondókázz!