Kezdőlap Digitális eszközök

Gyereknap – digitálisan

A gyermeknap a világ valamennyi országában ünnepnap. A nemzetközi gyermeknap, azaz a június 1. megünneplése Törökországból ered, hazánkban ezt május utolsó vasárnapján rendezik meg. Az egyik legszebb ünnepünk. A jelen helyzetre való tekintettel, modern, digitális, interaktív formában is megrendezésre kerül Tóth Éva főszerkesztő és Tasnádi Klaudia tanító jóvoltából.

Ha szülőként vagy pedagógusként ötlettelenek vagyunk ezen a napon, akkor a szerencsekerék típusú játékot nekünk találták ki. Ez egy gyermeknapi kívánságkosár, telis-tele ötletekkel, gondolatokkal, melyekkel felvidíthatjuk a gyerkőcöket.

A gyermekek egyik kedvenc időtöltése a mese és rajzfilm nézés. Valamennyien szerettek volna már belebújni kedvenc főszereplőjük, mesehősük bőrébe. Tíz híres mesehőst gyűjtöttük össze, vajon mindegyiket felismerik?

Idézet a játékról, nemcsak gyerekeknek:

Készült: Festisite

Felcsendülnek a legismertebb gyerekdalok dallamai, learningapps-es kvízünkben a felismerésre várva.

Akár a gyerekek, a szavak is szeretnek ám bújócskázni. Tíz gyermeknappal kapcsolatos fogalom rejtőzött el a szókereső játékban. Sikerül mindegyiket megtalálni?

A kicsikre is gondoltunk, a fent említett fogalmak egy része kép formájában, Wordwall-os memóriajátékként is elkészült. Teszteld a memóriád!

Gyermeknapi jigsaw puzzle, online és letölthető formában is elérhető.

A puzzle nyomtatható formában:

Eredeti kép: Canva

A cikket összeállította: Tasnádi Klaudia, Mikola (Szatmár megye) Partium

Szerkesztés, tördelés: Tóth Éva főszerkesztő

Előző cikkDigitalizált kultúra egy karnyújtásnyira – interjú Lőrincz Katalin Europeana nagykövettel
Következő cikkVigadó-tartalmak kicsiknek és nagyoknak