Kezdőlap hírmozaik

    Újra itt a Digitális Témahét!

    Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. szakmai koordinációjával az idei tanévben hetedszer kerül megszervezésre az iskolákban a Digitális Témahét 2022. április 4-8. között.

    Iránytű az oktatás digitalizációjának folyamatában

     A 2016-óta évről évre rendszeresen megvalósuló Digitális Témahét a digitális pedagógia legnagyobb hazai eseménye. A digitális eszközökkel támogatott projektpedagógia népszerűsítésén, illetve a hazai oktatástechnológiai piac és az oktatás szereplői közötti kapcsolat megerősítésén túlmutatva 2020 tavasza óta a tantermen kívül megvalósuló online tanulás egyik kiemelt szakmai támogató programmjává nőtte ki magát. A Digitális Témahét a csatlakozó köznevelési és szakképzési intézmények számára ingyenes szakmai támogatási lehetőséget kínál, melynek célja nemcsak a pedagógiai projektek iskolai környezetben való elterjesztése, hanem olyan alkotó és kreatív digitális eszközhasználatra épülő tanulási folyamatok ösztönzőjévé is kíván válni, amelyek révén gyermekeink a világunkat értő és gazdasági-társadalmi folyamataira tudatosan reflektáló, azt aktívan formáló szereplőkké válhatnak. (forrás: www.digitalistemahet.hu)

    Webináriumok

    2022-BEN FOLYTATÓDIK A DIGITÁLIS TÉMAHÉT NAGYSIKERŰ WEBINÁRIUM-SOROZATA. A 2022-ben meghirdetett webináriumok leírása és azok elérhetősége szintén megtalálható a Digitális Témahét weboldalán. Az előadások felvételei a Digitális Témahét Youtube csatornáján és a Tudásbázisban elérhetőek.

    Digitális Témahét projektek – érdekes és jól sikerült projektek gyűjteménye

    Főző Attila wakelet gyűjteménye szuper inspiráció lehet korosztálytól és iskolatípustól függetlenül:Digitális Témahét Tudásbázis

    A DIGITÁLIS TÉMAHÉT TUDÁSBÁZISÁBAN CÉLCSOPORT, ÉVFOLYAM, TÍPUS ÉS TANTÁRGY SZERINT SZŰRVE VÁLOATHATUNK A KÉSZ PROJEKTCSOMAGOK KÖZÖTT. A TARTALMI KÍNÁLAT FOLYAMATOSAN BŐVÜL. A projektcsomagok komplett leírásokat, sablonokat tartalmaznak, fejlesztési/tanulási célokkal, eszközigénnyel, melyek letöltés után személyre szabhatóak.

    Szakképzési mintaprojektek

    A kész projektcsomagok kínálata a tavalyi évben szakképzési mintaprojektekkel is bővült: “AZ INNOVÁCIÓS ÉS TECHNOLÓGIAI MINISZTÉRIUM IS KIEMELTEN FONTOSNAK TARTJA, HOGY EGYRE NAGYOBB HANGSÚLYT KAPJON A PROJEKTPEDAGÓGIA, A DIGITÁLIS TECHNOLÓGIÁVAL TÁMOGATOTT OKTATÁS ÉS A DIGITÁLIS KÉSZSÉGEK FEJLESZTÉSE A SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEK OKTATÁSI TEVÉKENYSÉGÉBEN, TOVÁBBÁ, HOGY EZEK AZ INNOVATÍV PEDAGÓGIAI MÓDSZEREK KIFEJEZETTEN AZ ÁGAZATI ALAPOKTATÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ TÉMÁKAT ÉRINTVE JUSSANAK SZEREPHEZ A SZAKKÉPZÉSBEN“.  (forrás: www.digitalistemahet.hu)

    Ön már felkerült a térképre?

    Terveznek programot a Digitális Témahétre? Nem pontosan hetében? Nem baj, az év során bármikor lehet csatlakozni és projektet megvalósítani. Kerüljön fel ön is a térképre! A regisztrált iskolák kitűzőt kapnak, melyet utána elhelyezhetnek elérhetőségeiken, büszkén hirdetve a részvételt.

    Kép: www.facebook.com/digitalistemahet

    További információkért látogasson el a Digitális Témahét oldalára.

    Elérhetőségek:

    Előző cikkSzínházról – másképp
    Következő cikkHazai oktatástechnológiai cégek a világ legjobbjai között