Kezdőlap heti kitekintő

    Kisfilmek nagy beszélgetésekhez

    Mai cikkünkben az On the same page blog oldaláról kiválasztottuk az 5 kedvenc kisfilmünket, melyek szuper ráhangolódásul szolgálhatnak nagy beszélgetésekhez nem csak angol nyelvórára.

    • Megfeledkeztem a telefonomról

    Gondolatébresztő kisfilm arról, mennyire uralják a mobilok az életünket.

    • Elrabolva

    Mikor kaptunk utoljára mulatságos kifogásokat a hiányzásra vagy a házi feladat elmulasztására? A videóhoz kidolgozott óraterv az iskolai kifogások témáját járja körül, és arra készteti a tanulókat, hogy foglalkozzanak a múlt időkkel, az olvasás és a hallás utáni szövegértés, valamint a kreatív írásmóddal.

    • Többféle válaszlehetőség

    Három diák elalszik, és lekésik a záróvizsgát. Felhívják a tanárukat, és elmondják, hogy szörnyű autóbalesetet szenvedtek. Megússzák ezt a kifogást?

    • Tick-tock

    Mi lenne, ha azt mondanák, hogy már csak 5 perced van az életedből? Mit csinálnál? Ez a fergeteges egyszerre felvett, visszafele megnézhető kisfilm megmutatja, mit tenne egy fiatal srác ebben a helyzetben. Amellett, hogy a tanulók rekonstruálják és időrendi sorrendbe állítják a cselekményt, a filmben végigkövethető szavak (gyávaság, hírnév, kapzsiság, közöny, lustaság) minden bizonnyal segítenek a film üzenetének elemzésében.

    • A pénztárca rejtélye

    Egy pénzzel teli tárca a Regent Streeten hever? És csak egy kör van körülötte, hogy ne lopják el?

    Köszönönjük Miguel Míguez engedélyét a cikk létrejöttéhez. Az eredeti poszt itt olvasható.

    Előző cikkFőszerkesztői évértékelés: 3 év, 450 cikk
    Következő cikkAz olvasási ösvény