Kezdőlap heti kitekintő

    Sportág- és hangszerválasztó

    Idén szeptember 16-17-én, 9.00 és 17.00 óra között látogatható a Nagy Sportágválasztó és társrendezvénye, a Nagy Hangszerválasztó. Néhány számadat: 100 sportág, több mint 20 hangszer, (az eddigi tapasztalatok szerint) átlagosan 20 000 látogató. A részletekről cikkünkből (is) tájékozódhatnak.

    Forrás: Pixabay

    A 2007-ben létrejött Nagy Sportágválasztó rendezvény célja, hogy a sportolás élményét, „üzenetét” minél több emberhez eljuttassa – gyakorlati eszközökkel: a kipróbálás lehetőségével és közvetlen tanácsadással. Ezért a rendezvényen edzők, élsportolók, olimpikonok közreműködésével számos sportágról szerezhetnek közvetlen élményeket a résztvevők. Elsősorban nem élsportolókat keresnek (bár van példa rá, hogy az itt szerzett tapasztalatok nyomán vált valakiből az idők során): a cél valóban az olyan sportág(ak) „felfedezése”, amelyek szabadidős tevékenységként is örömöt, sikerélményeket adnak.

    A rendezvény keretében sportági bemutatókra, nyílt edzésekre, illetve (a társrendezvény keretében) nívós zenei koncertekre is sor kerül a két nap folyamán. A színes „sportági palettán” bizonyosan megtalálhatók majd a hazai sikersportágak – a labdarúgás, az úszás, a vízilabda, a vívás, a kézilabda és a kajak-kenu is.

    A rendezvényre ellátogató kiváló élsportolók feladata „csak” annyi, hogy személyes jelenlétükkel, példájukkal és tapasztalataikkal motiválják a résztvevőket a mozgásra és olyan sportágak mélyebb/közvetlenebb megismerésére, amelyre addig kevés lehetősége nyílt az érdeklődőknek közvetlen környezetükben. A tapasztalatok szerint ezek a találkozások – beszélgetések, tanácsadás, közös sportolás – meghatározó élményekkel gazdagítanak és közvetlen élményeket adnak a sportok, sportolók sajátos szellemiségéről. A jelenlévő edzők és más szakemberek pedig a sportági sajátosságokon túl számos egyéb gyakorlati információt is adnak – kezdve attól, hogy milyen feltételek mellett, hol űzhető az adott sportág Magyarországon – egészen addig, hogy az érintett gyerek alkata, mozgása révén alkalmas-e a kiválasztott sportág sikeres, balesetmentes gyakorlására.

    A Nagy Sportágválasztó társrendezvénye, a Nagy Hangszerválasztó lényegében a látókör szélesítését és a személyes élmények, tapasztalatok megszerzését tűzte elsődleges céljául. Utóbbi keretében a fentiekhez hasonló jelleggel hangszerek kipróbálására nyílik lehetőség – természetesen képzett zenepedagógusok közreműködésével.

    Érdemes kilátogatni – és minél több érdekes, izgalmas és új élményekkel kecsegtető szabadidős tevékenységbe belekóstolni!

    • Időpont: 2022. szeptember 16-17., 9.00 17.00
    • Helyszín: Merkapt Sportközpont (1106 Budapest, Maglódi út 12/A).
    • A részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött! (A regisztráció megtörténhet online előzetesen, de személyesen az esemény bármely napján is, a helyszínen.)
    • A szervezők óvodás, iskolás csoportokat (pénteken) és egyéni látogatókat, kis – és nagygyermekes családokat (szombaton) is várnak!

    További információ, regisztráció:

     

    Előző cikkMi is az a magyar dal napja?
    Következő cikkMInspiráció: Mi vár a nyolcadikosokra idén?