Kezdőlap Digitális eszközök

    Elindult magyarul is a Microsoft ingyenes tanártovábbképző portálja-ezekkel a kurzusokkal

    A Microsoft Educator Community immár magyar nyelven is elérhető, pedagógusok számára ingyenes, magas színvonalú, modern képzést, inspiráló közösségi élményt nyújtó portál. A nemzetközi pedagógusportál magyarul is sokszínű, sokféle tartalmat szolgáltat. Ennek eléréséhez nyújt ez a cikk gyakorlatias segítséget! Érdemes megismerni még ma, és bevonni kollégákat is. Szívesen segítünk is ebben.

    A Microsoft Educator Community immár magyar nyelven is elérhető, pedagógusok számára képézést, inspiráló közösségi élményt nyújtó portál.  A nemzetközi pedagógusportál magyarul is sokszínű, sokféle tartalmat ingyenesen szolgáltat.

    A magyar nyelvű óravázlatok, több millió elérhető  tanár, ingyenes applikációk, szoftverek  is elérhetők immár. Most a  nemrég indult ingyenes, online videó-alapú kurzusaikat mutatjuk most be a moderniskola.hu olvasóinak.

      Az oldal használatához regisztrálni kell, ez egy rövid művelet és magyar nyelven is elérhető. 

    Ez is megkönnyíthető, ha Google vagy Facebook azonosítónkkal lépünk be.

    A regisztráció azért is jó, mert egyrészt a nyelv megadásával  a kurzust is magyarul érhetjük elé, és így nyugodtan keresgélhetünk magyar anyagok között.

     

    Van további előnye is:

    Regisztrálni azért fontos, mert akkor lehet pontokat szerezni a kurzusokból, majd 1000 pontot elérve lehet Microsoft-os oklevelet kapni!

     

    A sikeres regisztráció után tehát a 21. századi oktatás, tanulás, tanulásszervezés részleteiről lehet gyakorlatiasan, jól érhetően, ábrákkal, animációkkal kísérten tanulni.

    A tanulás során a  Tanárblog szerzői, Nádori Gergely és Prievara Tibor által elkészített tananyagot lehet átvenni.

    A tananyagokat videókben látuk, majd egy rövid tudáspróba után folytathatjuk a tanulást. Minden interaktív, számítógépről, okostelefonról és táblagépről is elérhető, bárhol, bármikor, rövid szakaszokban.

    Az  első két fejezet tehát ITT és ITT érhető el.

     

    Ha olvasóinknaka témával kapcsolatban további  segítségre, további információra van szüksége, írjanak az info kukac moderniskola.hu címre, és örömmel segítünk, amiben tudunk!

    Előző cikk6500 gyermek részesült internetbiztonsági oktatásban a Vodafone Digitális Iskola Program keretében
    Következő cikkElindult a Pénz7, a pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete – 1100 iskola vesz részt