Kezdőlap hírmozaik

    Primissima Díj – az Igazgyöngy Alapítvány rendhagyó díjazása

    "Az Igazgyöngy Alapítvány vezetője,L. Ritók Nóra nagyon meglepődött a Prima Primissima Díj átadása után. A gálán ugyanis az egyik díjazott, Oplatka András Svájcban élő történész, újságíró, egyetemi tanár, az MTA külső tagja nemes gesztust tett. A teljes díját az Igazgyöngynek és egy erdélyi tehetséggondozó egyesületnek adja."A történet 2016. december 3-4-i hétvégén terjedt, futótűzként, az interneten, a közösségi oldalakon, főleg a Facebook-on. A moderniskola.hu most a virális posztjairól híres szeretlekmagyarorszag.hu megosztását veszi át.

    Budapest, 2016. december 2. Oplatka András történész, író, újságíró a magyar sajtó kategória Prima Primissima díjazottja a díjátadó gálán a Mûvészetek Palotájában 2016. december 2-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
    Budapest, 2016. december 2.
    Oplatka András történész, író, újságíró a magyar sajtó kategória Prima Primissima díjazottja a díjátadó gálán a Mûvészetek Palotájában 2016. december 2-án.
    MTI Fotó: Kovács Tamás

    „Az Igazgyöngy Alapítvány vezetője,L. Ritók Nóra nagyon meglepődött a Prima Primissima Díj átadása után. A gálán ugyanis az egyik díjazott, Oplatka András Svájcban élő történész, újságíró, egyetemi tanár, az MTA külső tagja nemes gesztust tett. A teljes díját az Igazgyöngynek és egy erdélyi tehetséggondozó egyesületnek adja.”

    A történet 2016. december 3-4-i hétvégén terjedt, futótűzként, az interneten,  a közösségi oldalakon, főleg a Facebook-on. A moderniskola.hu most a virális posztjairól híres szeretlekmagyarorszag.hu megosztását veszi át, hogy ezzel is bemutassa, milyen módon válik hírré egy oktatással, hátránykompenzációval, sikeres pedagógiai megoldásokkal foglalkozó téma. A cikkben szereplő Igazgyöngy Alapítvány pedagógiai megoldásai, tapasztalatai „kihangosításáért” L. Ritók Nóra nagyon sokat tesz belinkelt blogjában is.  Most a pedagógiai munkájukról szóló ped2.hu oldalt is bemutatjuk:

    „Ezzel aigazgyongyz oldallal azt a munkát szeretnénk láthatóvá tenni, amit 2012-ben kezdtünk el az Igazgyöngy Alapítványnál, egy Berettyóújfalui kistérségben található zsáktelepülésen, Toldon. A blogban a mindennapi részleteket próbáljuk megmutatni, méghozzá úgy, hogyaz örömök és sikerek mellett a kudarcokról is beszámolunk. A különböző foglalkozásainkról részletesebben is írunk, de csak a teljesség igénye nélkül, inkább kedvcsinálónak, hiszen minden helyzet, minden gyerekcsoport más és más, mindaz, ami itt olvasható, csak adaptálás után lesz máshol is használható.”

    Az Igazgyöngy Alapítvány Prima Primissima története a szeretlekmagyarorszag.hu -n  ITT olvasható.

    Előző cikkSimogasson virtuális állatokat a Digitális Oktatási Napokon!
    Következő cikk5-én kiderül, 500 fölött vagyunk e megint – jön a Nemzetközi Olvasás és Szövegmegértés Vizsgálat – PIRLS – eredménye