Kezdőlap jó példák

Szívmelengető kezdeményezés a „Kézenfogva” ballagó diákoktól

A digitális világban felnövő tizenévesek a közösségi oldalakon is hirdetik - szervezik szolidáris, szeretetteljes kezdeményezésüket: arra kérik rokonaikat, ismerőseiket, hogy a ballagásukra szánt összegből inkább a sérült és fogyatékos embereket segítő KézenFogva Alapítványt támogassák. A 2016-ban indult kezdeményezéshez idén is több tucat középiskolás osztály csatlakozott, és a honlapjukon látható számláló szerint egymillió forintot is meghaladta már az adományok összege. Az Alapítvány sérült és fogyatékos embereknek segít munkát találni, és a munkaerőpiacra bejutást támogató szolgáltatásokat nyújtanak nekik.

Egyre több iskola diákja posztolja, hogy idén másként szeretne ballagni, nem szerete virágcsokrok erdejébe borulva végigsétálni volt iskoláján, hogy aztán pár nap múlva az érettségitől beszűkülve kidobja a gyorsan elhervadó virágokat. Inkább segítenének, a felnőttkorra jellemző érettséggel figyelve mások rászorultságára.

A KézenFogva Alapítvány kezdeményezéséhez már több tucatnyi középiskola csatlakozott, ITT lehet megnézni, kik is ők, és még lehet jelentkezni, egy formanyomtatvány és pár adat kitöltésével. (Érdekes, hogy a jelentkezők között budapesti belvárosi gimnáziumok és szakgimnáziumok is találhatók. A szerk.)

A KézenFogva Alapítvány csatlakozásra hívja a diákokat

„Évente közel 70 ezer diák végez az ország középiskoláiban, ballagásukkal emléket állítanak az ott eltöltött négy, hat vagy akár nyolc évüknek. Szeretteik, meghívottaik általában valamilyen gesztusértékű ajándékkal lepik meg őket a jeles alkalomból.”- áll az Alapítvány honlapján.

„Van fogalmad róla, mekkora az értéke ezeknek az ajándékoknak? Hogy mennyit költünk ezen a napon virágra, képeslapokra vagy éppen plüssállatokra? Mi lenne, ha ezeknek egy részét a ballagók és a családjaik, barátaik egy fontos célra ajánlanák fel?

Ezért most te is tehetsz! Csatlakozz hozzánk diáktársaiddal együtt! Teremtsünk közösen egy új hagyományt! Ballagásoddal tegyél te is fontos lépéseket a felelős felnőttkor felé!

#KezenFogvaBallagunk

Segítség a sérült embereknek és a befogadó munkahelyeknek is

A KézenFogva Alapítvány célja, hogy a fogyatékos emberek értékteremtő munkáját elismerjék, segély helyett saját jövedelemből éljenek.

Ennek érdekében folyamatos segítséget nyújt az álláskeresőknek a készségeik, képességeik felmérésétől, a megfelelő munkakörök kiválasztásától kezdve az állásinterjúra való felkészítésen vagy a munkajogi ismeretek bővítésén át a mentorálásig, azaz a sérült emberek betanulásának és munkahelyének beilleszkedésének napi rendszerességű segítéséig.

Az alapítvány mindeközben a munkaadók oldalán is jelentős erőfeszítéseket tesz a sikeres beilleszkedésért: részt vesz a fizikai és informatikai akadálymentesítésben, valamint speciális képzésekkel készíti a munkatársi közösséget és a vezetőket a megváltozott munkaképességű társak fogadására.”

„„Az a jó, hogy itt azt nézik, hogy mire vagy képes, nem azt, hogy mire nem. Minden segítség mellett is elsősorban rajtad múlik az életed. Úgy néznek rád a többiek, ahogy te nézel önmagadra.” Farkas Gergely is kapott segítséget az alapítványtól, hogy segély helyett munkából élhessen, sérültként is. Sőt. És hogy egy érettségizőnek még a vizsga előtt ilyen érett döntést hozzon..!

Támogasd a KézenFogva Alapítvány hiánypótló munkáját!

„Kérjük, támogasd a KézenFogva Alapítvány munkáját egy vagy két szál virág árával. Ezért csatlakoztunk a KézenFogva Ballagunk kezdeményezéshez. Segítsünk közösen azokon a fiatalokon, akik kevésbé szerencsések, mint mi!

Köszönjük.

Ha idén ballagsz, azért. Ha jövőre, azért!

Ha a 2017-es akciónkhoz te is szívesen csatlakoznál, vagy egy ismerősöd figyelmébe ajánlanád az összefogásunkat:

A jelentkezés menete:

JELENTKEZÉSI ŰRLAP

Segítsünk együtt azokon, akik még kérni sem tudnak!”

 

Forrás: KézenFogva Alapítvány

Előző cikkKULCS A MUZSIKÁHOZ – egy új tankönyv Pécsiné Uzsaly Ritától és Pécsi Ferenctől.
Következő cikkHogyan készüljünk a jövő munkájára a diákokkal ? Pedagógusok és a Jövő Munkája – Future Work Festival május 17-19