Rendhagyó interaktív KRESZ tanóra az iskolában- „életre kel”a tanuloknak.hu

    Megelevenedett a tanuloknak.hu internetes e-learning program. Több mint százhúsz iskolás, köztük első, második, harmadik és negyedik osztályos nebulók vettek részt az „Interneten keresztül elérhető e-learning alapú képzési rendszer és tematikus, célzott tananyagok biztosítása a közúti balesetek számának csökkentése és a közlekedési kultúra javítása érdekében” elnevezésű program mintabemutatóján az Árpád Utcai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában. A rendezvényen készült fényképekből galéria itt érhető el, korábban pedig itt írtunk a programról részletesen. 

    A lelkes diákok izgalmas, formabontó, játékos és a gyerekek számára abszolút megfogható módon ismerkedhettek a közúti közlekedés szabályaival. A kétszer negyvenöt perces bemutatók alkalmával bevethették kreativitásukat, kézügyességüket, miközben szórakozva sajátították el a KRESZ, őket, gyerekeket is érintő alapvető szabályrendszerét. A tanárok és animátorok részvételével zajló bemutatók keretében a gyerekek plakátokat terveztek, ezekre ragasztották fel a különféle matricákat és ismerkedtek a közlekedési eszközökkel és jelzőtáblákkal. Az elmélet mellett a gyakorlatot is elsajátíthatták a gyerekek, mégpedig saját élmények szerzésével. Óriási érdeklődés övezte a közlekedésbiztonsági szakember által tartott bemutatót, ahol a kicsik és nagyok megtanulhatták, milyen felszerelésben pattanhatnak nyeregbe, illetve milyen eszközökkel kell ellátniuk kerékpárjukat, hogy szabályosan és biztonságosan közlekedhessenek két keréken.

    A bemutatón és a plakátragasztáson edzett elmék és testek a mintabemutató délelőtt végén érkeztek el a valódi kihívást jelentő feladathoz, azaz a KRESZ labirintushoz. A feladat keretén belül a nebulóknak ötfős csoportokban, időre és főleg szabályosan kellett teljesíteniük az előre berendezett képzeletbeli utcát, tele stop táblákkal, jelzőlámpákkal és zebrákkal. A csillogó gyerekszemek és elégedett arcok mutatták a tartalmas és izgalmas nap sikerét. A tanuloknak.hu a gyakorlatban, élesben és iskolai körülmények között is bebizonyította, hogy lehetséges olyan tanagyagot a megfelelő módszerbe ágyazva a gyerekek elé tárni, amivel biztonságosabbá és balesetmentessé tehetőek hétköznapjaik.

     

     

    Előző cikkKözépiskolai karrierirodákkal segíthetik a fiatalok foglalkoztatását
    Következő cikkDíjazták a tanárokat és az edzőket – MOL Tehetséggondozásért Díj-átadás