Kezdőlap osztályfőnök

Töltse ki az NMHH kérdőívét a gyermekek tévézési szokásairól!(x)

Kérjük, támogassa az NMHH munkáját, és szánjon 10 percet arra, hogy válaszol a feltett kérdésekre saját és gyermekei televíziózási szokásairól.

Az NMHH online kérdőívének célja a médiafogyasztási attitűdök vizsgálata és a tudatosság fokozása az olyan, gyermekeket érintő problémás médiatartalmakkal kapcsolatban, mint az erőszak, a trágár beszéd vagy a félelemkeltés. Az NMHH munkatársai információt szeretnének gyűjteni arról, hogy a megkérdezettek szerint kinek a felelőssége megóvni a gyermekeket a káros médiatartalmaktól, illetve mennyire értenek egyet a tévéműsorok jelenlegi korhatár-besorolási gyakorlatával, mennyire érzik szükségét egy egységes európai besorolási rendszernek stb. A kutatás eredményei között megtudható, a szülők mi alapján döntik el, milyen műsort nézhetnek a gyerekeik, és mit tesznek a felnőttek, ha gyerekük általuk ártalmasnak tartott műsort néz.

A felmérésben emellett három rajzfilm- és két filmrészlet videójának megtekintése után a kitöltők saját maguk határozhatják meg, hány éves korúaknak ajánlanák azokat, a jelenlegi korhatár-besorolástól függetlenül, így az NMHH munkatársai képet kapnak arról, hogy a válaszadók milyen életkori határvonalakat húznának meg az egyes káros tartalmakra vonatkozóan. A kérdőív kitér arra is, mennyire ismert az NMHH Bűvösvölgy Médiértés-oktató Központja, amely idén májusban nyílt meg a 9-16 év közötti gyermekek tudatos médiahasználatának játékos ösztönzése érdekében.

Kérjük, szánjon néhány percet a gyermekvédelmi-médiaszakmai kutatásra a kérdőív kitöltésével, amely a következő linken található: https://www.surveymonkey.com/s/NMHHsok 

A témáról bővebben az alábbi linken olvashat.
 

Előző cikkMS és táblagépek -bejött az újítás!(X)
Következő cikkKarácsonyi minden jót!