Kezdőlap osztályfőnök

A magabiztos és gördülékeny felvételi titka: a Felvi Tájoló 2015(x)

A magabiztos és gördülékeny felvételi titka: a Felvi Tájoló 2015

Magabiztosan és gördülékenyen felvételizni úgy lehet, ha a továbbtanulók tájékozottak
a szakokról és a felsőoktatás rendszeréről, átlátják a jelentkezés minden szakaszát, s ha tudják, hová szeretnék benyújtani jelentkezésüket. A január első hetében megjelenő Felvi Tájoló 2015 kiadvány egyszerre szolgál technikai tudnivalókkal, iránymutatással és praktikus tanácsokkal, szívből ajánljuk tehát a továbbtanulók és osztályfőnökeik figyelmébe.

 

A felvételizőkben rengeteg kérdés kavarog a jelentkezéssel kapcsolatosan: mit, meddig és hogyan kell megtenniük, ráadásul sokan még azt sem tudják, hol szeretnének továbbtanulni, s hogy egyáltalán, mit takarnak pontosan az egyes szakok. Hogy kérdéseikre választ találjanak és meghozhassák a jó döntést, nem kell mást tenniük, mint átböngészniük a Felvi Tájoló 2015 kötetet.

 

A január első hetében megjelenő kiadvány a felvételi minden szakaszában segíti őket. A Felvételi kisokos fejezet a felvételi eljárás menetrendjét, tudnivalóit, feladatait és szabályait gyűjti egy csokorba, a jelentkezéstől egészen a ponthatárok kihirdetéséig. Felvázolja a pontszámítási módszereket, és az e-jelentkezés lépésein is végigvezeti az olvasót, a jelentkezési határidőn túl pedig az eljárás további fontos dátumait is jegyzi (például sorrendmódosítás, dokumentumpótlás).

 

Az egyes szakok, képzési szintek elvégzésével megszerezhető tudás, képesítés sem marad titok: aki elolvassa a kötet Képzési területek, szakok elnevezésű részét, melyből a bejutáshoz szükséges feltételek, valamint a választható szakirányok, specializációk, elhelyezkedési lehetőségek is kiderülnek. A felvételiről a számok is sokat elárulnak, így az egyes szakleírások Felvételi számokban blokkja a jelentkezéssel, sikeres felvételivel, elhelyezkedéssel kapcsolatos statisztikákat dolgozza fel. Itt találhatók meg azon rangsorok is, melyek a legnépszerűbb alap-, illetve osztatlan szakok felvett hallgatói kiválóságait mutatják be (például a felvett hallgatók átlagpontszáma vagy a nyelvvizsgával rendelkező felvett hallgatók alapján). A leendő gólyák a különféle ösztöndíj lehetőségekkel, típusokkal és a hallgatói pénzügyek legfontosabb tudnivalóival is megismerkedhetnek az Élet hallgatóként című fejezetben, amely a karrierépítés titkaira és a munkaerő-piaci kilátásokra is kitér.

 

S hogy a könyv megvásárlása is a lehető legkönnyedebben történhessen meg, ajánljuk figyelmébe a Felvi.hu megrendelő felületét:http://www.felvi.hu/megrendeles

Előző cikkBiztonságos Internet verseny: 01. 18-ig!
Következő cikkMire emlékeznek a diákok a tanárokról leginkább?