Kezdőlap hírmozaik

    Az Iskolakertekért Alapítvány pályázata

    Pályázók köre: 

    Pályázatot nyújthatnak be általános iskolai vagy középiskolai közösségek, melyek iskolakertet művelnek saját területen vagy külső helyszínen és a pályázó tagja az Iskolakert-hálózatnak.

    Az Iskolakert-hálózathoz való csatlakozás módja itt olvasható: www.iskolakertekert.hu/iskolakert-halozat/csatlakozas

    Pályázat célja: 

    Az iskolakertek fenntarthatóságának témája számos szempontból megközelíthető: a környezeti, pénzügyi, területi, pedagógiai, társadalmi, időbeli folyamatossági, stb. vonatkozások mind ide sorolhatóak, végig gondolásuk az iskolakert hosszútávú jó működésének az alapja.

    A pályázat célja fellelni a fenntartható módon működő iskolakerteket és azokat példaként megosztani az Iskolakert-hálózat tagjaival, iskolakertet tervező közösségekkel. A pályázati anyag benyújtása egyben hozzájárulás annak nyilvános megjelentetéséhez az Iskolakertekért Alapítvány honlapján.

    A pályázat nyereményei:

    A pályázat díjazottai a Rédei Kertimag Zrt. támogatásaként annak teljes árukészletéből választhatnak. Az I. helyezet 30 000 Ft, a II. helyezet 20 000 Ft, a III. helyezet 10 000 Ft bruttó összeg erejéig.

    A nyereményhez jutás módja: A díjazottak és a Rédei Kertimag Zrt. egyeztetnek egymással a szükséges vetőmagokról és eszközökről az elnyert összeg erejéig, melyet a Rédei Kertimag Zrt. vetőmagkészletéből és gazdaboltjából elégít ki. Az egyeztetést követően a nyeremény kiszállítása 2 héten belül postai úton történik, mely a nyertes számára díjmentes.

    Az elnyert díj felhasználható 2016. március 1-éig.

     

    A pályázat benyújtásának határideje: 2015. október 30. 12:00 óra,

    módja: elektronikusan az info@iskolakertekert.hu címre.

     

    Formai követelmények: 

    A pályázat maximum 3 db A/4-es oldalon tartalmazhat leírást az iskolakertben végzett fenntarthatósági megoldásokról, valamint 5 db fotót kérünk csatolni a fenntarthatósági megoldások követéséről.

    A pályázat bevezetőjében kérjük röviden bemutatni az iskolakertet, az alábbi szempontok szerint: iskola pontos neve, címe, kert mióta működik, kert nagysága és jellege, foglalkozások rendszere és azokon résztvevő diákok száma, kert fenntartásának éves költsége és annak forrása, kert életébe bevont szereplők és számuk tételesen felsorolva (diákok, pedagógusok, technikai személyzet, külső támogatók, civil közösségek, stb.), pályázati kapcsolattartó neve, telefonszáma, e-mail címe

    Kérjük a fenntarthatósági megoldások témájának besorolását is megadni azok bemutatása előtt (környezeti, pénzügyi, területi, pedagógiai, társadalmi, időbeli folyamatossági, stb).

     

    Hiánypótlás: Hiánypótlásra felszólítás után 10 napon belül egy alkalommal van lehetősége a pályázónak.

     

    A pályázat elbírálásának szempontjai:

    • működő iskolakert a 2015-2016-os tanévben,
    • az iskolakerti tevékenységben több területen láthatóak a fenntarthatóságra való törekvések,
    • az említett fenntarthatósági megoldásokba bevont diákok száma minél több,
    • kert életébe bevont résztvevők köre minél sokoldalúbb,
    • a fenntarthatósági megoldások mások számára is példa értékűek,
    • a bemutatott megoldások kreatívak

    A pályázatok bírálatának határideje: 2015. december 7. 

    A nyertes iskolák nevének megjelentetése a www.iskolakertekert.hu oldalon történik, valamint a döntésről a kapcsolattartó személy elektronikus értesítést kap.

    A pályázat benyújtásával kapcsolatos kérdéseit elküldheti az info@iskolakertekert.hu címre.

     

    Forrás: iskolakertekert.hu

    Előző cikkKülöndíjas szakközépiskolás az EU Fiatal Tudósok Versenyén
    Következő cikk25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny