Kezdőlap vezetés

    Interaktív rovatok indulnak a moderniskola.hu-n

    Még 2015. karácsony előtt beharangoztuk, hogy a Modern Iskola megújul, és az új weboldal és szolgáltatásai fogják várni az olvasókat. ígéretünkhöz híven a honlapunk teljesen új kinézettel, bevált, tartalmas rovatokkal várja az olvasókat. Vannak azonban olyan fejlesztéseink, amelyek újdonságok, de mostantól folyamatosan elérhetők lesznek. A moderniskola.hu egy szolgáltató, segítő portál, ahol pedagógusok, intézményvezetők is megtalálhatják, amivel életük teljesebbé válik. A moderniskola 2.0.- s jelzéshez kapcsolódva ma,  02.01-én  elindítjuk a pedagógusok részére is fejlesztett közösségi, interaktív, „webkettes” szolgáltatásainkat:

    ujmodserniskolaoldalMilyen konkrét programokkal várjuk Önöket február első hetén?

      02.01., hétfő: Havonta több alkalommal interjút közlünk az oktatás területén kiemelten fontos  döntéseket hozó szakemberekkel, a fejlesztésekről, eszközök, módszerek, szemléletek előremutató változásairól, a hazai és nemzetközi trendekről. Az interjúalanyok személye meglepetés, biztosak vagyunk benne, hogy sok újdonságot fognak megtudni, ami Önöket is érinti és előbbre viheti!

    Ha hétfő, akkor híres ember – interjú!

    02.02. kedd: Heti Kitekintő rovatunkban tallózunk a külföldi szakirodalomból, világjáró szerzőink tapasztalataira építve oktatással kapcsolatos újdonságokat mutatunk be, új irányzatokat, technológiákat, pedagógiai megoldásokat, iskolákat, ottani rendszereket. Elsőként az új felállásban ebben a rovatban  olvasható lesz a „Hogyan tanulnak és tanítanak a svédek?  És mit tanulhatunk mi el tőlük? „ című cikk. Hogy ezekre a kérdésekre is keressük a választ, tartsanak velünk!  Ebben a rovatunkban egy Erasmus+ pályázat keretében zajlott pedagógus utazásról számolhatunk be. A  svédországi iskolákban tett látogatásról olvashatnak ebben a fényképes beszámolóban, ahol a svéd oktatási rendszerbe világít be a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Iskola pedagógusa, Székó Katalin.

    A cikkben szó esik az Erasmus + programmal a nemzetközi  hálózatokba való  bekapcsolódási lehetőségekről is.

    Ha kedd, akkor Heti Kitekintő!

    02.03. szerda: Egy csésze kávé egy celebtanár-ral!

    Ez az érdekes szókapcsolat nemrég bukkant fel, főleg az online sajtóban. A „celebtanár” a moderniskola.hu értelmezésében olyan pedagógus, aki az új médiát jól ismeri, a megjelenési lehetőségeket, köztük a videómegosztókat vagy a közösségi oldalakat is aktívan és értékteremtően használja, diákjaival, szülőkkel, pedagógus-társaival online kapcsolatokat is épít és ápol. Új eszközök, technológiák, szemléletek iránt érdeklődik, kutatja a szakirodalmat, tudásával  segíti kollégáit. Természetesen minden technika és kütyü mellett egy lelkes, hivatástudatból, örömmel tanító – nevelő embert is megismerhetünk, ha egy celebtanárral kávézunk- akár csak virtuálisan is.

    A későbbiekben érdemes lesz a #celebtanar  hashtag-et követni a Facebook-oldalunkon is, fontos fejlemények várhatók!

    A mostantól kezdve rendszeresen jelentkező szerdai interjúink első „hivatalos” alanya Tóth Norbert, tanító, MIE Expert – Microsoft Innovatív Pedagógus szakértő, aki rendszeresen fejleszti tanítási módszereit,. A játékosítás oktatásban való szerepéről, a rendhagyó és egyben motiváló értékelési lehetőségekről és gyakorlatias megoldásairól is beszél az interjúban. Érdemes őt követni, megoldásait átvenni!

    Ha szerda, akkor szerepel a Celebtanár a moderniskola.hu -n!

    02.04. csütörtök:

    A moderniskola.hu most induló új, ingyenes szolgáltatásával kérdezhet szakértőnktől, akár online csetelhet hetente más téma szakértőjével, aki oktatással kapcsolatos témákban jártas. Ezen a héten:

    Diszlexiásokat is tanít? Érdeklik a képességfejlesztés műhelytitkai? Nyelvtanár? Cseteljen élőben a moderniskola.hu szakértőjével! Nemrég nagyon sokan olvasták és megosztották azt a cikket, amiben a diszlexiásoknak való nyelvoktatási lehetőségekről írt Horváth Hajnalka, gyakorló nyelvtanár. A cikk megjelenése után sok kérdés érkezett, ezért  örömmel fogadtuk Czenner Júliával való együttműködés lehetőségét. A szakember képességfejlesztési és tanulástechnikai szakértő; angol tanár, bemutatkozása itt olvasható. Most  a „fotelből” juthat válaszokhoz az Önt érdeklő szakmai kérdésekre! Júlia válaszolni fog tudni a tanulási deficittel nyelvvizsgára készüléssel kapcsolatos kérdésekre, a multiszenzoros oktatás műhelytitkait is meg tudja osztani, és a különféle tanulási nehézségek mérésében is jártasként ezekről is lehet őt faggatni. További információk szakterületéről itt olvashatók. Várjuk kérdéseiket 2016. február 4-én, 14-15 óra között a www.moderniskola.hu oldalon. Az élő cset- beszélgetés követhető, bárki bekapcsolódhat és később  is elolvashatja a párbeszédeket! Várjuk olvasóinkat, akár okostelefonról, táblagépről, asztali számítógépről jelentkeznek be, lépjenek be az élő beszégetésbe bátran! Ha nincs módjuk ebben az időben bekapcsolódni, küldjék el kérdéseiket a fuloph@moderniskola.hu címre, a „Czenner Júlia, szakértő” tárggyal, és kérdésükre garantáltan választ kapnak!

    Cseteljen csütörtökön szakértővel!

    Tartson Ön is a moderniskola.hu -val, kövessen minket a Facebook-on is, hívja meg ismerőseit, ossza meg posztjainkat!

    Legyen naprakész, felkészült a köznevelési szakportálunk szolgáltatásainak igénybevételével. Itt sok mindenre választ kap, amit a katedrán, a tanításban azonnal felhasználhat, felkészülésben, módszertanban is segít.

    Fedezzük fel együtt a moderniskola.2.0 oldalt!

    2016. 02.01.

    Fülöp Hajnalka

    főszerkesztő

    Modern Iskola

    Előző cikkMilyen egy autista gyerek – testvérszemmel?
    Következő cikkOsztálykirándulás-tervező pályázat általános iskolás osztályoknak