Kezdőlap osztályfőnök

Hat lépés a fittségért – A Magyar Diáksport Szövetség ismeretterjesztő videója

Elsősorban diákoknak szól a Magyar Diáksport Szövetség hatperces videója, amit a Facebook-oldalukon osztottak meg és amiben a fittségről van szó. Hat pontját kiemeltük, mindenki számára fontos lehet. "Tűzz ki újabb célokat! A Magyar Diáksport Szövetség ismeretterjesztő videója a fittségi állapot fejlesztésének lépéseiről, az ismeretek megszerzésétől, a célok kitűzésén át, egészen a fejlődés nyomon követéséig. Mindenkinek jár az egészség! Tegyél érte! "

fekvozesTűzz ki újabb célokat! Ezzel a lelkesítő mondattal jelent meg a Magyar Diáksport Szövetség Facebook- oldalán 2016.03.03-án a szervezet hatperces animációs ismeretterjesztő videója a fittségi állapot fejlesztésének lépéseiről, az ismeretek megszerzésétől, a célok kitűzésén át, egészen a fejlődés nyomon követéséig. Mindenkinek jár az egészség! Tegyél érte! A NETFIT-ről bővebben itt:http://www.mdsz.hu/netfit/

A hat perces videó tartalma röviden, diákoknak:
1. Az ismeretek megszerzése
Testedzéssel, testmozgással kapcsolatos ismeretek elsajátítása. Ennek forrása leginkább a testnevelés és biológiatanár, internet (ahol sokszor hasznos információk és azoknak ellentmondó hamis dolgok is vannak, légy résen és ellenőrizd a forrásokat!) Kérj segítséget a testnevelő tanártól! Fontosak a személyes szükségletek!
2. A fittség mérésének módszerei:
Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Rendszer
3.A fittségi állapot mérésewww.netfit.eu
4.Fittségi állapotfejlesztési program összerakása, célok kitűzése
5.Rendszeres napi mozgás
 A neked megfelelő mozgást kell végezni, tudatosan kiválasztva, és minden nap. Ez a legnehezebb feladat. Kitartás!
6.Fejlődés mérése, ellenőrzés
El kell végezni újra és újra a fittségi teszteket, é össze kell vetni a korábbi eredményekkel. Mi az oka  a változásoknak, gyűjtsd a tapasztalatokat, koncentrálj a jó dolgokra és küszöböld ki az akadályokat. Minderről beszélj a testnevelő tanárral.
hatlepes
Előző cikkLegyél Te is Informatikus! – Pályaorientációs programjával csatlakozik a Digitális Témahéthez a Magyar Telekom
Következő cikkA Logopédia Napja Európában -programok Budapesten március 7-én