Kezdőlap osztályfőnök

Az online cseten a szakértő válaszol: a kisiskoláskori tehetséggondozásról, s annak a közösségépítésben játszott szerepéről

A kisiskoláskori tehetséggondozásról, s annak a közösségépítésben játszott szerepéről nem lehet elég sokat beszélni. Biztos Önnek is számtalan kérdése van ezzel kapcsolatban.E heti szakértőnk Nagy Ildikó Orsolya, pedagógus. Ő vállalta, hogy a heti online cset-beszélgetésben írásban válaszol a kérdéseikre.2016-04-13-án, szerdán 17 és 18 óra között, a moderniskola.hu oldalon.

coffee-desk-laptop-notebook-mediumA kisiskoláskori tehetséggondozásról, s annak a közösségépítésben játszott szerepéről nem lehet elég sokat beszélni. Biztos Önnek is számtalan kérdése van ezzel kapcsolatban. Egy minapi cikk kissé bulváros címében arra hívta fel a figyelmet, milyen fontosak az alsó tagozatban elsajátítható készségek és milyen nagy hatása van az ekkori eseményeknek az egész későbbi életünkre. Most nem bulvárosan, hanem gyakorlatiasan, a megtapasztalt tudomány oldaláról érkeznek a gondolatok.

E heti szakértőnk Nagy Ildikó Orsolya, pedagógus. Ő vállalta, hogy a heti online cset-beszélgetésben írásban válaszol a kérdéseikre.

Bemutatkozásában olvasható a témája:

„Mentálhigiénés szakvizsgám záródolgozatában   írtam a kisiskoláskori tehetséggondozásról, s annak a közösségépítésben játszott szerepéről. 2016-04-13-án, szerdán 17 és 18 óra között is e témához kapcsolódó kérdéseket várok az érdeklődőktől, itt, a moderniskola.hu oldalon.

Milyen kérdésekre számítok?
  • Egy osztályon belül egészen különböző képességű és tehetségtípusú gyerekek?
  • Hogyan motiválhatjuk a nagyon tehetséges és látszólag teljesen motiválatlan diákjainkat?
  • Hova forduljunk, ha kiderül, a diákunk lassan okosabb nálunk?
  • Vannak-e trükkjei a motivációnak?
  • Mit tanulhatunk a szociálpszichológia izgalmas kísérleteiből?
  • Miről ismerhető fel a tehetséges diák és a kreatív pedagógus?

niBemutatkozás: Négy, már felnőtt gyerek anyukájaként 16 éve tanítok Budapesten, a Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskolában. Tantárgygondozóként a katolikus iskolák környezetismeret továbbképzéseit vezetem. Mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember végzettségemre minden nap szükségem van, ahogy a népmesékre is: hiszek személyiségformáló erejükben! Mesterpedagógusként vállalt programom része a tudásmegosztás – így egy közel 5000 fős csoportot vezetek a Facebookon.

Várjuk kérdéseiket 2016. április 13-án, szerdán 17-18  óra között a www.moderniskola.hu oldalon. Az élő cset-beszélgetés követhető, bárki bekapcsolódhat és később  is elolvashatja a párbeszédeket! Várjuk olvasóinkat, akár okostelefonról, táblagépről, asztali számítógépről jelentkeznek be, lépjenek be az élő beszélgetésbe bátran!

Küldhetnek kérdéseket korábban

Ha nincs módjuk ebben az időben bekapcsolódni, küldjék el kérdéseiket a fuloph@moderniskola.hu címre, “tehetséggondozás” tárggyal, és kérdésükre garantáltan választ kapnak!

Hogyan működik? Ismerje meg korábbi cikkünkből a csetelés részleteit itt!

Fotó: pexels.com

Előző cikkOrszágos pedagóguskonferencia lesz április 30-án a tehetséggondozás jegyében
Következő cikkTanulni a múltból – A holokauszt téma oktatása konferencia