Kezdőlap hírmozaik

    Digitális Pedagógus Díjakat és Okleveleket adott át a Tempus Közalapítvány

    2018. november 24-én vehették át a Digitális Pedagógus Díjakat a Tempus Közalapítványtól azok a pedagógusok, akik a digitáilis eszközök használatával kreatívan értelmezik újra hivatásukat. Digitális kreatív műhely, vitakultúra-fejlesztés, Weöres-ösvények: néhány téma, amely a tanárok kreativitását dicséri, népszerűsíti az iskolai IKT-használatot, és kidolgozói olyan pedagógusok, akiknek munkáját Digitális Pedagógus Díjjal ismerte el a Tempus Közalapítvány. Gratulálunk! Kik ők és mik az alkotásaik?

    A 6 éve útjára indított Digitális Módszertár arra hivatott, hogy az IKT eszközöket és digitális pedagógiai módszereket kreatív és innovatív módon alkalmazó tanárok ötlettára legyen. Az adatbázis használatával a pedagógusok a tanórák és a tanórán kívüli tevékenységek megújításához nyerhetnek inspirációt, illetve konkrét, a mindennapi iskolai tevékenységeik során alkalmazható módszereket tanulhatnak másoktól. A gyakorló tanárok által feltöltött anyagok a 21. századi fiatalok, vagyis a digitális nemzedék interaktív tanulását, tanítását segítik az IKT eszközök kreatív használatával.

    A Tempus Közalapítvány minden évben új pályázati felhívással és a legjobb ötletek beküldőinek elismerésével ösztönözi új módszerek bemutatását, előmozdítva ezzel a pedagógusok közötti tudásmegosztást és a tanárok felzárkóztatását az IKT eszközök iskolai használata terén. A digitális pedagógiai módszerek alkalmazásának egyre nagyobb népszerűségét mutatja, hogy az idei felhívásra 54 ötlet érkezett. Így jelenleg már több mint 350 szakmailag lektorált jó gyakorlat található a Digitális Módszertárban.

    A legújabb ötletek feltöltői közül került ki az a 7 gyakorló tanár, akinek munkáját 2018-ban Digitális Pedagógus Díjjal ismerték el. A díjak átadására a 2018. november 24-én az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar és a Tempus Közalapítvány által közösen megrendezett Digitális Konferencián került sor.

    2018-ban Digitális Pedagógus Díjat kaptak:

    Éder Márta: Lehetsz király… és Közlekedj okosan!

    Jakabfi Márta és Morvainé Kovács Ibolya: Digitális Kreatív Műhely

    Karafa Sándor: VITA? MIN? – A kulturált vita az iskolában és azon kívül

    Kiss Mónika és Mataisz Zsuzsanna: DoDo Projekt

    Tusorné Fekete Éva: Weöres-ösvények

    2018-ban Digitális Pedagógus Oklevelet kaptak:

    Fazekas Zsoltné: Gondolattérkép oda-vissza

    Bosányi Éva: Kalandozzatok Misi Mókussal! Interaktív, foglalkoztató ebook

    Dénesné Szak Andrea: MÁV – Mindannyian mások vagyunk. Egy virtuális utazás magunk és mások megismerése felé

    Csikó Szilvia: Az első startup cégünk: miotthonunk.com – vállalkozói kompetenciák és kezdeményezőkészség komplex fejlesztése produktív tartalmak előállításával

    Filep Doina Otília: Varázslatos Űrutazás!

    A díjazott és a további, oklevéllel elismert pedagógusok módszertani ötletei megtalálhatók a Tempus Közalapítvány Tudástárában, amelyben az uniós Erasmus+ program támogatásával megvalósított tanári tanulmányutak és külföldi képzések során elsajátított több száz módszertani ötlet között is böngészhetnek az érdeklődők.

    További információ: digitalismodszertar.tka.hu

    Forrás: Tempus Közalapítvány sajtóanyag

    FotóK: ELTE PPK

    Előző cikkIskola utáni önuralomvesztés – Mit jelent és hogyan küzdhetünk meg vele?
    Következő cikkAkik a nagy teljesítmény mögött állnak – Nyolc kiváló pedagógust ismertek el Rátz Tanár Úr Életműdíjjal