Kezdőlap hírmozaik

    “Mi a baj a készpénzzel?”- A Készpénzkímélő Iskolák roadshowjának összefoglaló kisfilmje már elérhető

    A pénzügyi tudatosságot és a készpénzkímélő fizetési megoldásokat népszerűsítő, szemléletformáló program, a Készpénzkímélő Iskolák, országszerte 14 iskolában valósult meg. A szakértők előadásai, valamint a The Biebers tagjai koncertekkel és beszélgetéssel több, mint 4200 diákot tudtak közvetlenül megszólítani. A pilot projekt a Mastercard Europe Magyarországi Kereskedelmi Képviseletének kezdeményezésére, a Pénzügyminisztérium, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Deloitte szakmai támogatásával 2018 februárjában indult, és a 2018/2019-es tanévben valósult meg.

    Forrás: facebook/keszpenzkimeloiskolak.hu

    A tanév végével a roadshow és a pilot projekt véget ért, de a szervezők remélik, hogy a programhoz egyre több intézmény csatlakozik, és előbb-utóbb az ország összes középiskolája készpénzkímélő lesz. A célok között szerepel többek között, hogy bankkártyával is lehessen fizetni az iskolai büfében, illetve lehetőség legyen elektronikus úton fizetni az ebédet is.

    “Mi a baj a készpénzzel?”
    “Miben segít a Készpénzkímélő projekt?”
    “Milyenek az eddigi tapasztalatok?”
    Összefoglaló videó készült, amelyben szakértők adnak elgondolkodtató válaszokat.
    Illetve bemutatásra került egy honlap is, amely a Magyarországon fellelhető, pénzügyi tudatosságot előmozdító információkat egy helyen, naprakészen és márkafüggetlenül mutatja be a középiskolás közönség számára. http://www.okosanapenzzel.hu/

    Előző cikkHatárokon átívelő Digitális Témahét: Lőjük fel a felhőbe!
    Következő cikkTrónok Harca népmesei köntösben: interjú Szert-Szabó Dorottyával