Kezdőlap Digitális eszközök

Pénzügyi szabadulószoba projekttel lehet pályázni a Pénziránytű Tanári díjra

Az idei tanévben játékos, pénzügyi fókuszú, projektben megvalósított, digitális elemeket is tartalmazó szabadulószoba pályázatokkal lehet elnyerni a Pénziránytű Alapítvány Tanári Díját. A 100.000 Ft-os pénzdíj a 7-13. évfolyamon megvalósított projektekkel nyerhető el, s a pályamunka benyújtható a Digitális Témahét Pedagóguspályázatára is.

Ebben a tanévben a Pénziránytű Alapítvány szakmai partnereivel együttműködve kívánja segíteni a komplex, a XXI. század oktatási kihívásainak leginkább megfelelő kezdeményezések, kiemelkedő teljesítmények elismerését. A projektet szervező és dokumentáló tanárok elnyerhetik a Pénziránytű Tanári Díj – a pénzügyi nevelés elkötelezett támogatásáért és a módszertani kultúra fejlesztéséért díjat, a nyertes projektekben résztvevő diákok pedig a Pénziránytű Alapítvány, a Pénzügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott díjazásban részesülnek. A projekt egyben szabadon benyújtható a Digitális Témahét 2020-as pályázati kiírására is, amennyiben megfelel a https://digitalistemahet.hu/hir/digitalis-temahet-palyazat-2020 oldalon található feltételeknek.

Kép: Pénziránytű Alapítvány

Az előző évek gyakorlatát továbbfejlesztve idén az Alapítvány egy izgalmas téma, a digitális pénzügyi szabadulószoba megvalósítására biztatja a vállalkozó kedvű tanárokat és diákjaikat. A digitális kompetenciákat is fejlesztő „pénzügyi szabadulószoba” projekt során tanári mentorálás mellett a diákok csapatmunkában dolgozhatnak fel egy vagy több pénzügyi-gazdasági témát és produktumként egy 30 – 45 percre tervezett, mobil pénzügyi szabadulószoba leírását és feladványait készítik el. A pályázatra középiskolai és általános iskolai pedagógusok jelentkezését is várják, a 7-13. évfolyamon megvalósított projektekkel lehet pályázni. A pályázat elbírálásakor előnyt élveznek azon intézmények pedagógusai, akik tagjai vagy legkésőbb április 22-ig csatlakoznak a Pénziránytű Alapítvány középiskolai hálózatához vagy a Pénziránytű-BankVelem általános iskolai hálózathoz, illetve iskolájukat annak kezdetéig regisztrálják a Digitális Témahétre.

Az elbírálás során az 5 legmagasabb pontszámot elérő projekt kerül díjazásra. A díjazott tanárok által elnyert Pénziránytű Tanári Díjjal járó támogatás összege személyenként 100.000 forint. A legjobb 5 projektben résztvevő diákok pedig ajándék- és könyvutalványban részesülnek az Alapítvány, a Pénzügyminisztérium, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma jóvoltából, és ajándékcsomagot is kapnak a Pénziránytű Alapítvány felajánlásával.

A Pályázat elbírálásának szempontjai, a pályázat részletes leírása és feltételei megtalálhatók a https://www.penziranytu.hu/penziranytu-tanari-dij-201920 oldalon.

A pályázatokat 2020. április 22-én 15:00 óráig lehet benyújtani az iskolahalozat@penziranytu.hu e-mail címre.

Izgalmas projekttervezést, jó munkát kívánunk! 😊

Előző cikkTavaszi gyermekversek – kreatív ötletek
Következő cikkAutizmussal élők autonómiájának támogatása: a DATA projektről