Kezdőlap heti kitekintő

Anya, szeretlek!

Hétvári Andrea költőnő időről-időre megörvendezteti Olvasóinkat verseivel. A közelgő Anyák napja alkalmából fogadják szeretettel összeállítását már a legkisebbeknek is.

A legkisebbeknek ajánlható az ÉDESANYÁM és az ANYUKÁM c. versek. Egyszerű, letisztult megfogalmazásuk, rövid terjedelmük miatt akár 3-4 éves kortól is bármelyik könnyen tanulható.

Kép: Hétvári Andrea
Kép: Hétvári Andrea

4-5 éves kortól ajánljuk az ANYÁKNAPI KÖSZÖNTŐT, amely népdalszerű képeivel és ritmusával akár menetelve is könnyen tanulható (kutatások bizonyítják, hogy járkálva bármilyen “tananyagot” könnyebben tanulunk, ezért is segíti a szabályos ritmus a könnyebb tanulhatóságot).

Kép: Hétvári Andrea

5-6 éveseknek kiváló választás lehet a DRÁGA ANYA! és az ANYA, SZERETLEK! c. versek, persze ügyesen szavaló, rutinos versmondó gyerekek nyugodtan tanulhatják fiatalabb életkorban is.

Kép: Hétvári Andrea
Kép: Hétvári Andrea

6 éves kortól egészen akár 3-4. osztályos korig ideális választás az ANYA NEKEM c. vers, amely mind terjedelmét, mint tartalmát tekintve nagyobb gyerekeknek való, s összetettebb képekkel és költői eszközökkel mesél az édesanyával való összetartozás érzéséről.

Kép: Hétvári Andrea

Hogy a nagymamák se maradjanak ki a sorból következzen a végére egy kedves vers a nagymamákhoz. Garantált a siker a családban, ha az anyáknapi köszöntés alkalmával egy szívhez szóló verset a nagyi is kaphat ajándékba.

Kép: Hétvári Andrea

Hétvári Andrea költőnő további munkái megtekinthetők Facebook oldalán.

Előző cikkKulturális feladatötletek kicsik és nagyok számára
Következő cikkFeszültségoldó játékötletek karantén idejére (is)