Kezdőlap Digitális eszközök

Kulturális feladatötletek kicsik és nagyok számára

Az Europeana gyűjteménye 58 millió műtárgyat, könyvet, videót és hanganyagot tartalmaz Európa és Magyarország leghíresebb múzeumaiból. #SzechenyiKonyvtar #oszmi #nava #pim #szepmuveszetimuzeum #magyarnemzetigaleria vidéki múzeumokból valamint magángyűjteményekből. Hogyan lehet ezeket a művészeti kincseket a karantén ideje alatt kreatívan használni? A blogon található ötletekből, feladatokból válogattunk nem csak pedagógusok, hanem az egész család számára.

  1. Keresd a különbséget! Még több képrejtvény itt.illustration of two girls with bunnies and eggs

    illustration of two girls with bunnies and eggs
    Retrat d’estudi de dues nenes amb un carro amb flors i conills. Inscripció al revers: DTG Series 1611. 6. (47607), Ajuntament de Girona, public domain
  2. #Museumjigsaw – online puzzle művészeti alkotásokból. Jigsawplanet-tel készítve.
Old Woman Selling Eggs, Rijksmuseum

3. Tojáskeresés– bár már elmúlt húsvét, vidám kis feladat egy művészeti alkotáson keresni tojásokat 🙂

painting with many people in a crowded market
Market Square, with Flagellation, Ecce Homo and Road to Calvary in the background, Joachim Beuckelaer, Rijksmuseum, public domain

4. Színezők kicsik és nagyok számára, művészeti alkotásokból: #ColorOurCollections:  Amikor már kiszíneztük az összes könyvet, a #ColorOurCollections gondoskodik arról, hogy ne fogyjunk ki a színezőkből. A kampányban múzeumokon és könyvtárak vesznek részt, akik gyűjteményeikből ajánlanak fel képeket, melyeket ingyen letölthető színezők formájában érhetünk el a közösségi médiában. Most már elérhető Art Nouveau stílusban is. A teljes színező itt tölthető le. Itt egy másik színező felnőtteknek.

line drawing of woman with flowing hair on bike

5. A  társadalmi távolságtartás megjelenése…a művészetekben! Nézzünk a témáról készült gif-eket művészeti alkotásokból. Vajon mi is tudnánk hasonlót készíteni?

És mivel tudjuk elütni most az időnket?

Az Europeana blog itt érhető el: https://blog.europeana.eu/ 

Az Europeana kollekciók elérhetősége: https://www.europeana.eu/hu 

Előző cikkKapcsolódj a Föld Napjához online
Következő cikkAnya, szeretlek!