Kezdőlap határtalanul

A Határtalanul vetélkedő eredményei

A 2019 végén meghirdetett Határtalanul középiskolai vetélkedő és a 2020-as Nagy Nyári Határtalanul Vetélkedő fő célja az anyaországi és külhoni magyar fiatalok közötti kapcsolat erősítése, egymás jobb megismerése. Cikkünkben ez utóbbi verseny eredményeiről tájékozódhatnak.

Forrás: Határtalanul!

Budapesti, felvidéki, vajdasági és székelyföldi osztályok győzelmével ért véget a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Nagy Nyári Határtalanul Vetélkedő, amelynek döntőjét a járványhelyzet miatt online tartották. A döntő itt nézhető vissza.

  • A vetélkedő első helyezettje a budapesti Szent Benedek Középiskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata lett.
  • A második helyen a felvidéki Királyhelmeci Gimnázium végzett
  • A harmadik helyen holtverseny alakult ki egy vajdasági és egy székelyföldi csapat között: Zentáról a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium csapata, Csíkszeredából pedig a Márton Áron Főgimnázium csapata nyerte el a bronzérmeseknek járó díjat.

A vetélkedő tízezreket mozgatott meg az anyaországban és határon túl, a Nemzetpolitikai Államtitkárság már több, mint 100 000 fiatalt ért el ilyen módon. A versenyzők a magyar történelem, irodalom, néprajz, földrajz területén tehették próbára tudásukat. A Határtalanul Program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, kialakítása, elmélyítése. A feladatokat ezért az összetartozás üzenete kötötte össze.

A virtuális vetélkedőt a diákok a Határtalanul Program közösségi felületein követhették élőben, az eseményen tinisztárok és neves művészek is szerepeltek, többek közt Simon Annamária, Rakonczai Viktor, Pál István “Szalonna”, a székelyudvarhelyi Baba Monyo zenekar. A verseny legjobbjai pénzjutalomban, és értékes nyereményekben (az osztálynak szóló hétvégi kirándulásban, ajándékcsomagokban) részesültek.

 

 

Forrás: https://hatartalanul.net/

Előző cikkInteraktív feladatok diasorokból – egyszerűen
Következő cikkKlímaversek óvodásoknak – itt a Fenntarthatósági Témahét