Kezdőlap Digitális eszközök

(Digitális) Ötletek Anyák napjára

Egy újabb olyan évhez érkeztünk, amikor vegyes érzelmek kavarognak a világ dolgait illetően mind a szülőben, mind a diákokban, mind a tanárokban. Az ünnepek is más formába öltöznek, de megtartásuk továbbra is fontos része a (digitális) osztálytermi szokásoknak. Mai cikkünkben Tasnádi Klaudia tanító és Tóth Éva főszerkesztő gyűjtött össze egy csokor ötletet a közelgő Anyák napja alkalmából.

Játékos feladatok már a legkisebbeknek is

Bizonyára minden ember szívéhez nőttek az anyák napi dalok. Legyen szó akár mai, modern, akár népi játékok dalairól. Ebből készült egy csokorra való gyűjtemény, zenefelismerős játék formában.

Anyák napján nem csak énekelünk, de általában virágokkal is megajándékozzuk az édesanyákat. Egy vakondos játékra várunk, melyben a tavaszi virágoké a főszerep. Minél többet kell ezekből anyának gyűjteni, természetesen a szokásos és kedvelt Üss a vakondra! módon.

Hétvári Andrea: Édesanyám című verse igen kedves költemény olvasónak, versmondónak, hallgatónak egyaránt. Ám most néhány szava hiányzik. Sikerül-e emlékezetből behelyettesíteni azokat?

A labirintus játék lényege a kikapcsolódás, mely néhány pillanat erejéig anyának is kijár. Viszont valóban csak néhány pillanatig adatik ez meg, de remélhetőleg Anyák napján, egy évben egyszer minden anyuka ellazíthat és élvezheti ezt a napot.

Digitálisan készíthető anyák napi ajándékötletek

– szófelhő:  wordart vagy Festisite

Készült: Festisite
Készült: Wordart

fotómontázs Canva-val
gif szavakból: mit jelent nekem az anyukám? (talltweets Google diák alapból)

Készült: Talltweets

kvízshow régi fényképekből , de akár egy Kahoot vetélkedőt is készíthetünk a korábbi kirándulások, közös élmények alapján. Hol készült a kép? Miért mérges apu a képen?
kuponfüzet sablonból, amit anya beválthat a következő 1 évben, eszköz lehet MS Office sablon vagy Canva is


digitális képeslap (Fotor vagy Canva)

Eszköz: Canva

kirakó családi vagy anyáknapi képből

– saját készítésű újsághír 

Készült: https://www.fodey.com/generators/newspaper/snippet.asp
Előző cikkTársasjáték az abúzus ellen – játékbemutató az OFOE szervezésében
Következő cikk„Mindig fontosnak tartottam a szakmai közösségekhez való tartozást” – interjú Novák Károly Genially nagykövettel