Kezdőlap hírmozaik

    Meghosszabbított jelentkezési határidő!

    A Törökméz és gránátalma című kultúrtörténeti vetélkedőre eddig több, mint húsz csapat regisztrált. A nagy érdeklődésre való tekintettel a jelentkezési és az 1. forduló beküldési határidejét a szervezők április 25-re módosították – az érdeklődők továbbra is jelentkezhetnek!

    Forrás: a verseny Facebook-oldala

    A világ egyik leghosszabb szava egy török szó: muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine. Ez a kifejezés 70 betűből áll és nyersfordításban annyit jelent, hogy: mintha ön lenne az egyike azoknak, akik nem biztos, hogy majd olyan könnyedén képesek lesznek minket sikertelenné tenni. Úgy tűnik, igaz ez a „Törökméz és gránátalma – kalandozások a türk világ múltjában és jelenében” című kultúrtörténeti vetélkedőre is, melyre immár több, mint húsz csapat regisztrált az ország különböző iskoláiból (Agárd, Budapest, Debrecen, Eger, Győr, Kiskunhalas, Nádudvar, Pécs, Sárbogárd, Székesfehérvár).

    Mivel a verseny célja a türk kultúra minél szélesebb körű megismertetése, a jelentkezők lelkesedését látva a jelentkezést és az 1. forduló beküldési határidejét a szervezők április 25-re módosították – az érdeklődők tehát továbbra is jelentkezhetnek a verseny honlapján! (https://turkvetelkedo.hu/)

    Azok kedvéért, akik most találkoznak először a versenyfelhívással, érdemes megemlíteni, hogy

    • a tudásversenyen 8-13. osztályos diákok indulhatnak 4 fős csapatokban. A csapat egy felkészítő tanárt is regisztrálhat, aki a versenyre való felkészülést segíti. A versenyre a Honlapon, a csapatregisztráció felületen lehet regisztrálni.
    • a vetélkedőre kizárólag a szabályzatban megadott korosztályok regisztrálhatnak.
    • az online fordulók kitöltéséhez internetkapcsolat szükséges, a kérdések számítógépről, tabletről, okostelefonról is kitölthetők. A feladatok csak a megadott idősávokban oldhatók meg. A verseny hivatalos órája a honlapot futtató szerver központi órája. Minden helyesen megoldott és időben beküldött feladatért jár pont a feladatban meghatározott mértékben. Az aktuális eredményt a weboldalon tudják nyomon követni a csapatok.
    • a három online fordulón elért pontok alapján kerül be a legtöbb pontot elért 4 csapat a döntőbe.
    • a feladatokat a versenyre nevezett 4 fős csapat önállóan oldja meg. A feladatok megoldása során minden támogató eszköz használata megengedett (internetes keresések, könyvek, stb.).
    • A döntőre 2021. május 31. – június 13. közti időszakban a csapatokkal egyeztetett időpontban kerül sor a járványügyi intézkedésektől függően jelenléti vagy online formában. A döntőben a legtöbb pontot elért 4 csapat vesz részt.

    További információ és regisztráció: https://turkvetelkedo.hu/

    https://www.instagram.com/turkvetelkedo/

    https://www.facebook.com/turkvetelkedo

    (A jelzett fórumokon számos kultúrtörténeti érdekességgel, érdekes információkkal találkozhatnak az érdeklődők!)

    Előző cikkZöld Föld fenntarthatósági tankönyv
    Következő cikkeTwinning − a jövő tanáraiért