Kezdőlap hírmozaik

    Best of MI 5. – best of jó gyakorlatok

    Évértékelő sorozatunk záró cikkében a leghasznosabb, naprakész jó gyakorlatokat bemutató cikkeinket szedtük egy csokorba.

    A MI adventi kalendáriumunk

    Az adventi időszak alkalmából már hozzászokhattak Olvasóink, hogy szeretjük Önöket meglepni egy interaktív naptárral, online és offline, akár már másnap az osztályteremben használható tartalmakkal, minden korosztály számára. Merre jár a Mikulás? Hogyan készíthetünk saját hópelyheket? Karácsonyi szabadulószoba? Már az összes ablakunk elérhető.

    Víz, víz, tiszta víz, avagy az életünk a tét – interjú

    Hogyan lehet egy projektben az iskola összes tanulóját és tanárát aktivizálni? A Digitális Témahéten készített nyertes munkájáról beszélgettünk Tuboly Ritával, a Rábapatonai Petőfi Sándor Általános Iskola tanító, némettanár, rendszerprogramozó pedagógusával.

    Fotó: Tuboly Rita
    Sablonok történetmeséléshez

    Régen a tábortűz mellett meséltünk, most ezt a funkciót a gép monitora látja el. Mit tehetünk azért, hogy a modern kori történetmesélés kreatív formát öltsön? Az Elkhart Instructional Technology cikkéből idéztünk.

    Matt Miller sablonja
    5tletek a következő nyelvórára

    Cikkünkben olyan ötleteket ajánlottunk, melyek nagyon hasznosak lehetnek az idegen nyelvi feladatok felfrissítésében.

    https://onthesamepageelt.files.wordpress.com/2020/02/finish-the-picture.pdf képernyőkép
    (digitális) Szabadulószoba: gyártsunk kellékeket!

    Legyen szó offline vagy online szabadulószobáról, esetleg nyomozós témáról, mindig jól jöhet pár eszköz, melyekkel gyorsan még izgalmasabbá lehet tenni a feladatot. Cikkünkben 12 olyan lehetőséget mutatunk be, melyekkel könnyedén még csavarosabbá tehetjük a feladványokat. Hamis koncertjegy, látásvizsgáló tábla, újsághír és még sok más!

    Készült: https://www.festisite.com/rebus/

    Előző cikkPetőfiProgramok
    Következő cikkKészüljünk a magyar kultúra napjára!