Kezdőlap hírmozaik

    Pénzügyi Tudás Otthona tantermek kibővült programmal országszerte kilenc helyszínen

    A Pénziránytű Alapítvány a Mastercarddal együttműködésben hozta létre Bázisiskola Programját. A 2023/2024-es tanévben országszerte kilenc helyszínen, kibővült témaválasztékkal, kihelyezett tanóra lehetőségekkel, hat bázisiskolában pedig pénzügyi kalandjátékkal is várják a 7-12. évfolyamos diákokat és pedagógusaikat. Élménypedagógiai módszerekkel és digitális eszközökkel támogatott korosztályonként differenciált pénzügyi foglalkozások a mai cikkben!

    A Pénziránytű Bázisiskola Program fő célja, hogy a pénzügyi nevelés modern, magas szakmai színvonalat képviselő, egyben a kor pedagógiai kihívásainak is megfelelő eszköztárát minél több diák számára elérhetővé tegye azáltal, hogy a diákok lakhelyéhez közel is lehetőséget teremt a mindennapi pénzügyi tudáshoz szükséges ismeretek elsajátítására. A Bázisiskolák jól felszerelt, igényesen kialakított tantermeiben a meghívásos pályázaton nyertes intézmények Pénziránytű Alapítvány által felkészített pedagógusai tartanak interaktív pénzügyi foglalkozásokat. Az élménypedagógiai módszerekkel és digitális eszközökkel támogatott, korosztályonként differenciált pénzügyi foglalkozások a régió általános- és középiskolás diákcsoportjai számára ingyenesen érhetők el.

    A program indulása óta több mint 15000 diák vett részt a bázisiskolák 1100 foglalkozásán. Emellett a szeptembertől már hat bázisiskolában elérhető MoneyTours kalandjátékot az előző tanév végéig több mint 3000 diák játszotta végig.

    Tovább bővült a témaválaszték

    A korábban elérhető korszerű pénzkezelés és pénzügyi tervezés, költségvetés témakörök mellett az előző tanévben már a pénzügyi intézmények és tőzsde világába is betekintést nyerhettek a tanulók. 2023 októberétől egy újabb izgalmas témával bővül a kínálat: „Az Állam én vagyok” foglalkozásokon az egyének és az állam kapcsolódási pontjaival, az állami szerepvállalás területeivel, a társadalmi jövedelmek rendszerével is megismerkedhetnek az érdeklődő diákcsoportok. Az élményfoglalkozásokon digitális eszközökkel és videókkal támogatott feladatok is várják a fiatalokat.

    A foglalkozások kihelyezett matematika, földrajz, állampolgári ismeretek vagy technika és tervezés tanórákra is lehetőséget nyújtanak.

    MoneyTours már 6 helyszínen

    2023 szeptemberétől már hat bázisiskolában – Dunaújváros, Győr, Kisújszállás, Pest, Szeged és Veszprém – a MoneyTours pénzügyi kalandjáték fejtörői teszik még izgalmasabbá a pénzügyi nevelést. A játékban résztvevő csapatoknak egy osztálykirándulást kell megtervezniük. Minél jobban teljesítenek a kalandjáték hat interaktív állomásán, annál távolabbi osztálykirándulást álmodhatnak meg. A játék fő célja, hogy a tervezés szempontjait átlássák a fiatalok. Az állomások nemcsak az ismeretátadásra koncentrálnak, a tanulók képességeinek és attitűdjeinek a formálása is cél: https://penziranytu.hu/moneytours


    Az alábbiakban pedig a BGSZC Budai Technikum felhívása olvasható:

    Iskolánk, a BGSZC Budai Technikum a Pénziránytű Alapítvány Bázisiskolája lett. Az országban mindösszesen 9 helyszínen, Budapesten 2 helyszínen kialakításra került egy különleges tanterem, a Pénzügyi Tudás Otthona, ahová szeretettel várjuk a pénzügyi kultúra iránt érdeklődő diákokat és pedagógusaikat. A Pénzügyi Tudás Otthona tanteremben 1×45 perces vagy 2×45 perces modern, interaktív foglalkozásokat tartunk 4 témakörben: – Korszerű pénzkezelés, – Pénzügyi tervezés/költségvetés, – Pénzügyi intézményrendszer és  – Az állam én vagyok. 

    Fotó: Hornyák Andrea

    Élménypedagógiai módszerekkel és digitális eszközökkel támogatott korosztályonként differenciált pénzügyi foglalkozásokkal várjuk az általános- és középiskolás diákcsoportokat. A foglalkozások tananyaga beilleszthető a történelem, földrajz, matematika vagy akár az osztályfőnöki órák tanmenetébe. Akár évfolyamokat is fogadunk (ütemezés szerint, mivel egyszerre 30 tanulót tudunk leültetni) pályaorientációs nap, iskolai projektnap keretében.

    Minden héten kedden és csütörtökön 13:15 órától tartjuk a foglalkozásokat, de igény szerint más időpontban is van lehetőség eljönni hozzánk. Iskolánk a Déli pályaudvartól 5 perces sétával érhető el.

    Amennyiben programunk felkeltette az Önök érdeklődését várjuk mielőbbi megkeresésüket időpont egyeztetés miatt az alábbi elérhetőségeken: Hornyák Andrea e-mail: hornyak.andrea@budaitechnikum.hu  telefon: +36/30/373-3065

    Találkozzunk a Pénzügyi Tudás Otthonában!

    TERVEZZENEK VELÜNK! TERVEZZÜNK EGYÜTT!  

    Fotó: Hornyák Andrea
    Előző cikk„Célom mindannyiuknál, hogy aktív és érzékeny részévé váljanak társadalmunknak” – interjú
    Következő cikkTisza élővilágának emléknapja