Kezdőlap vezetés

Országos pedagóguskonferencia lesz április 30-án a tehetséggondozás jegyében

 Április 30-án, szombaton a felső tagozatos diákokkal foglalkozó pedagógusoknak szerveznek egész napos ingyenes szakmai tréninget Budapesten, amelynek fő témája az említett korosztály tehetséggondozási lehetőségeinek és módszereinek bemutatása lesz. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja (FIT) által szervezett esemény védnöke és fő előadója Dr. Bagdy Emőke pszichológus.

Forrás: MCC
Forrás: MCC

„A saját programunk során is – ahol a szülőkkel és tanárokkal együtt segítjük a gyermekek kibontakozását – nagyon fontosnak tartjuk a tapasztalatok megosztását. A gyermekek, főként a különleges képességekkel rendelkezők számára az iskolában eltöltött idő meghatározó, amelyben a pedagógusok szerepe kulcsfontosságú. Ezzel a konferenciával olyan platformot kívánunk teremteni, ahol amellett, hogy képet kaphatunk a felső tagozatos korosztály tehetséggondozási lehetőségeiről, fórumot is biztosítunk a szakmai ötletek, vélemények megvitatására” – mondta Constantinovits Milán, az MCC Fiatal Tehetség Programjának szakmai vezetője.

 Módszertan és asszertivitási attitűd

”Tehetséggondozás felsős fokon – A felső tagozatos tehetséggondozás perspektívái és tapasztalatai” címmel első alkalommal rendeznek pedagóguskonferenciát, amely kifejezetten a kiemelt képességű gyermekekkel való foglalkozást helyezi fókuszba. A hagyományteremtő jelleggel szervezett esemény célja egyrészt a felső tagozatos korosztály tehetséggondozási lehetőségeinek és módszereinek bemutatása, a formális és nonformális oktatási rendszerek tapasztalatainak megosztása, másrészt az asszertív-támogató pedagógusi attitűd alapvonásainak felvázolása.

Bagdy Emőke és Kádár Annamária is az előadók között

A tehetséggondozás iránt elkötelezett pedagógusok a rendezvényen többek között olyan hazai szaktekintélyek előadásait hallgathatják meg, mint Dr. Bagdy Emőke pszichológus, aki a tehetség és lelki egyensúly összefüggéseibe avatja be a résztvevőket, vagy Dr. Kádár Annamária mesepszichológus, aki „Én a mesehős” című előadásában a mese és a gyermekek fejlődésének kapcsolatára világít rá. Az esemény további részében a szervezők lehetőséget kínálnak a résztvevőknek a módszertani ötletek megosztására, valamint bemutatják az MCC Fiatal Tehetség Programjának innovatív oktatási módszereit is.

 

Az április 30-án, a budapesti Mathias Corvinus Collegium épületében -1016 Budapest, Somlói út 51.- megrendezendő országos pedagóguskonferencia a Magyar Nemzeti Bank támogatásával valósul meg. A konferencián való részvétel ingyenes, de a jelentkezés regisztrációhoz kötött. A programról bővebb információ az MCC Fiatal Tehetség Programjának honlapján (fit.mcc.hu) található.

Kapcsolódó cikkek:

Pedagógusszerepek a tehetséggondozásban – a tehetségkönyvtár új kötete

 

Előző cikkKritikus internethasználat – online kattintás előtt mindig kételkedjen!
Következő cikkAz online cseten a szakértő válaszol: a kisiskoláskori tehetséggondozásról, s annak a közösségépítésben játszott szerepéről