Kezdőlap hírmozaik

    Tablettel és mobiltelefonnal felszerelkezve – irány az iskola!

    A tanszerek keresletének megugrása mellett most nyolcszor annyian vennének tabletet, mint tavaly ilyenkor. A mobiltelefonok iránt is megnőtt a kereslet.

    Kevesebb mint egy hét, és megkezdődik a tanév, tehát csak pár napja maradt annak, aki mindent be akar szerezni a becsengetésre. A magyarok általában már a nyáron bevásárolnak, de a fogyasztók 20%-a csak az utolsó napokban rohamozza meg a boltokat. Évről évre egyre többen vásárolnak ilyenkor az interneten, ahol könnyen össze tudják vetni a boltok árait és magukat a termékeket, ráadásul ki sem kell mozdulni otthonról.

    Megnyolcszorozódott a tabletek iránti kereslet
    Úgy tűnik, a középiskolások vagy a felsőoktatási intézmények hallgatói közül egyre többen táblagépet vesznek: a nyár legvégén 8-szor annyian keresik vásárlási szándékkal a tabletet (pl. iPadet), mint egy évvel ezelőtt. Most látszik először, hogy augusztus végén sokkal jobban megugrik a táblagépek kereslete, mint például az ilyenkor hagyományosan keresett nyomtatóké.

    12 éveseknek jár a mobil
    A táblagépek mellett mobiltelefonokat is sokan vesznek tanénkezdés előtt. Az Árukereső.hu legutóbbi, 1500 fő megkérdezésén alapuló kutatásából kiderült: a magyar szülők átlagosan 12 éves korban vesznek mobilt a gyereküknek. A tanév kezdetekor sok szülő biztos akar lenni abban, hogy bármikor el tudja érni a gyermeket, valamint ő is fel tudja hívni, ha szükséges.

    Előző cikkMagyarországi könyvtárak felzárkóztatása
    Következő cikkNyelvtanulás a XXI. században