Kezdőlap hírmozaik

    Idén is Kutatók Éjszakája – szeptember 25.

    2015. szeptember 25-én újra lesz Kutatók Éjszakája, országszerte ingyenes, a gyerekeknek is élményt nyújtó tudományos, interaktív, érdekes programokkal! Az esemény célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakult általános képet, és vonzóvá tegye a kutatói életpályát. Az ilyenkor különleges programokkal készülő és éjszaka is látogatható oktatási intézményekben és kutatóintézetekben szinte minden tudományág kutatóival megismerkedhetnek az érdeklődők. Megnyílnak sok helyen a máskor nem látogatható különleges helyszínek is.

    Az elmúlt évben rekordszámú, közel 2300 program között válogathattak a Kutatók Éjszakája látogatói. Az előző évhez hasonlóan 2014-ben is körülbelül hetvenezren voltak kíváncsiak a programokra, előzetesen pedig több mint 30 000 fő regisztrált. A legnépszerűbb tudományterületek tavaly a biológia, fizika, kémia, informatika és robotika voltak.

    Bár idén a Tempus Közalapítvány nem vesz részt az esemény koordinálásában, számos felsőoktatási intézmény és kutatóintézet nyitja ki kapuját, hogy közelebb hozza az érdeklődőkhöz az egyes tudományterületek érdekességeit, aktualitásait. A programok ingyenesek, de egy részük regisztrációhoz kötött. A regisztráció már elindult!

    Forrás: kutatokejszakaja.hu

    Kapcsolódó cikkek: 

    Robotok lepik el az Ericssont a Kutatók Éjszakáján

    Ericsson a Kutatók Éjszakája – Budapest

    Előző cikkVarga Gábor-díj – Pedagógusokat ismernek el a szülők
    Következő cikk„A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” – konferenciát rendez a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat