Kezdőlap heti kitekintő

    Angol nyelvű esszé- és rajzverseny diákoknak

    A Nemzetközi Türk Kultúra és Örökség Alapítvány kihirdeti az "Védjük meg a világunkat: a Türk világ hagyományai" esszéíró és rajzversenyét.

    A világszerte terjedő koronavírus járvány (COVID-19) közepette, amely alapvetően megváltoztatja a világot és az életmódunkat, felelősségteljesen be kell tartanunk a korlátozásokat, miközben próbáljuk előtérbe helyezni a tudományos tevékenységeket, az olvasást, a kreativitást, a kultúrát és kamatoztatni ezen értékeket. Nincs semmi kétségünk afelől, hogy megküzdünk ezzel a nehéz időszakkal, ha egyesítjük erőinket, miközben fenntartjuk a jövő reményét és a lelkesedést.

    A fiatalok egyéni önfejlesztési lehetőségeit és szabadidejük hatékony kihasználását célul tűzve, a Nemzetközi Türk Kultúra és Örökség Alapítvány kihirdeti az „Védjük meg a világunkat: a Türk világ hagyományai” esszéíró versenyét a középiskolás diákok (14 éves kortól) körében.

    A verseny célja, hogy ösztönözze a tanulókat a türk világ gazdag történelmének, kulturális örökségének, hagyományainak tanulmányozására. A pályázat lehetőséget ad a tehetséges fiatalok képességeinek fejlesztésére. Az esszének nemcsak a türk világról kell szólnia, hanem tükröznie kell a szerző gondolatait is valamint a türk ​​népek nemzeti hagyományairól és rítusairól szóló világnézetet, és kulturális sajátosságait.

    Az angol nyelven írt esszék hossza legyen legalább 3 (három) oldal és tartalmazza a diákok alapvető adatait (név,vezetéknév, születési idő, intézmény, ország, város, cím és kapcsolat). 2020.május 15-ig e-mailben el kell küldeni a turkictraditions@gmail.com címre. A kiválasztott esszéket kötetben publikálják. A nyerteseket oklevéllel és díjakkal jutalmazzák.

    A fiatalabb korosztály (6-16) figyelmébe pedig a hasonló témáról szóló online rajzversenyt szeretnénk ajánlani.  A verseny célja a kreativitás, a művészeti tevékenységek ösztönzése, a fiatalabb generációk aktivizálása a kulturális örökség megőrzésének érdekében, az ősi hagyományok, a  türk népek nemzeti és szellemi értékeinek népszerűsítése. A műalkotásoknak tükrözniük kell a nemzeti hagyományokat és ünnepségeket, valamint a türk világ kulturáját. A munkák készülhetnek kézzel vagy számítógépes technika segítségével is.

    Az alkotásokat 2020. május 1-ig e-mailben el kell küldeni a turkictraditions@gmail.com címre a készítő adataival együtt (név, vezetéknév, születési idő, intézmény, ország, város, cím és kapcsolat). A leadott munkákat online lesznek majd kiállítva. A koronavírus miatt megkövetelt korlátozások feloldása után az alkotásokat postán is várják az alábbi címre: International Turkic Culture and Heritage Foundation (A. Bakikhanov 73A, Baku, Republic of Azerbaijan).

     

     

    Előző cikkEgy különleges hangoskönyvtár
    Következő cikkSzabaduljunk ki digitálisan – Pénziránytű Tanulói és Tanári Díj