Kezdőlap Digitális eszközök

Képzésajánló: Megnyitotta virtuális kapuját a QuizOffice Akadémia, ahol a digitális feladatlapok mesterei születnek!

Nincs annál nagyobb öröm, ha egy vállalkozás segítő célja lépésről lépésre beteljesül. Ez történik most a QuizOffice háza táján is, hiszen egyre nagyobb körben válik ismertté és elismerté a tevékenységük. Cikkünk egy új 30 órás akkreditált képzésre hívja fel a figyelmet, amely alkalmazkodva az elmúlt év történéseihez, új távlatokat nyit a digitális oktatásban.

Peregnek a napok, hónapok, mindjárt itt a következő tanév, sok a megválaszolatlan kérdés is. Miként folytatódik majd az oktatás? Vajon lesz-e újra digitális tanrend? Az azalatt használt jó megoldások beépülnek-e a hagyományos oktatás kereteibe?

A tapasztalat az mutatja, hogy az elhivatott pedagógusok nyáron sem pihennek. Folyamatosan keresik a jobbnál jobb megoldásokat arra az esetre, ha újra otthonról kell oktatniuk és számonkérni a tananyagot. Vagy épp, hogy hogyan tudják színesebbé és interaktívabbá tenni a tantermi oktatási folyamatát. Szükségük is van rá, hiszen a digitális oktatás során minden segítség jól jön a házi feladatok ellenőrzéséhez és a papírhalmokban álló dolgozatok javításához. Az adminisztrációkról, az esetleges kimutatásokról ne is beszéljünk, mert az is rengeteg plusz munka és energia.

Felmerül a kérdés, hogy milyen lehetőségek vannak, amelyekkel a feladataikat a töredékére lehet csökkenteni? Melyik pedagógus ne szeretne több szabadidővel rendelkezni a tanítási időszakban, ráadásul úgy, hogy ezt a kötelező továbbképzési óraszámaiba is beleszámolhatja egy olyan akkreditált képzés segítségével, amelyet már az otthonából el is érhet?

A QuizOffice e gondolatok mentén alkotta meg, és fogadtatta el a képzési jegyzék 2021-es évének legújabb gyöngyszemét, a QuizOffice digitális feladatlap készítés és tanulástámogatás az oktatásban (röviden QuizOffice Akadémia) néven illetett online, 30 órás tanfolyami kurzusát. Az alkalmazás közel egy éve kezdte meg működését, használóinak száma fokozatosan növekszik. Az alkalmazás törekvése már a tanfolyam indítása előtt is az volt, hogy olyan szolgáltatást adjon a pedagógusok kezébe az oktatás és képzések terén, amely innovatívan támogatja a tanulási folyamatokat, legyenek azok iskolai, vagy otthoni környezetben:

A QuizOffice digitális feladatlapkészítő alkalmazásunkat a jövőben is folyamatosan fejleszteni fogjuk, mely során a kulcs szereplők maguk a pedagógusok. Fontos számunkra, hogy visszajelzéseik alapján minél többet hozzunk ki egymásból. Továbbra is cél, hogy a felmerülő igények szerint bővítsük, fejlesszük alkalmazásunk tudását, felkészültségét, érintse ez akár a kérdéstípusok sorát, a minden korosztály számára megfelelő kezelő felületet, a javítókulcsok megadását vagy a kiértékelések módját. Büszkék vagyunk, hogy már akkreditált tanfolyami keretek között is átadhatjuk a rendszer működésének és használatának mindenre kiterjedő tudásanyagát. A képzés nem csak egy keretprogrammal segíti a pedagógusok életét, hanem új szemlélettel és új közösség kiépítésével kíván tenni és tevékenykedni a jövő oktatási módszerei felé.” – mondta Bogáncs Sándor, a QuizOffice tulajdonosa.

Mit tud a QuizOffice alkalmazás?

Az alkalmazás segítségével megvalósítható, hogy a tanárok egy-egy tanintézmény alá tartozva, vagy akár magánszemélyként készítsenek egyszerű, de minden eddigi igényt kielégítő, változatos kérdéstípusokkal feladatlapokat. Létrehozhatnak tanulóköröket, amelyekhez meghívják a diákokat, akik a tanulókörökön keresztül (iskolai környezetben) ingyenes feladatlapokat is kaphatnak a pedagógustól.

A tanárok házi feladatokat, gyakorló sorokat vagy akár dolgozatokat is rögzíthetnek. A feladatlapok készítése minden esetben ingyenes, annak terjesztésére különböző lehetőségek vannak, amivel akár még pénzt is kereshetnek. Az osztályokba rendezett zárt feladatlapok mellett, a QuizOffice azt is lehetővé teszi, hogy nyilvánosak is lehessenek a feladatsorok, és így más diákok is megvásárolhatják azokat. Emellett, a tanuló teljesítményét nem csak a tanár, de akár a szülő is nyomon tudja követni. További részleteket az alkalmazásról előző cikkünkben vagy ezen az oldalon olvashatnak.

Kinek való és mi a célja a tanfolyamnak?


A képzést azok figyelmébe ajánljuk, akik a jövő pedagógiai módszereit és eszközeit alkalmazva szeretnének fejlődni, és ezzel a kötelező továbbképzési óraszámokat is teljesíteni. 

A pedagógus-továbbképzés program célja, hogy a résztvevő pedagógusok megismerkedjenek a QuizOffice által oktatási célokra kifejlesztett feladatlap gyűjtemény használatával, feladatlapok készítésével és azok alkalmazásával. 

Megszerezhető kompetencia célja, hogy a képzésen megismert oktatási módszerek és programok segítségével, olyan gondolkodásmód alakuljon ki, amely képessé teszi a résztvevőket, hogy elsajátítsák a tanfolyamon megismert alkalmazásokat és felfedezzék a benne rejlő lehetőségeket.  Használatuk során tovább gondolják azt, és egyre kreatívabban használják fel a mindennapi munkájuk során. Így a QuizOffice segítségével változatosabb és eredményesebb ismeretátadás és tudásellenőrzés valósítható meg.

Mit tartalmaz a tanfolyam?


A képzés során a Quiz Office Kft. által kidolgozott és használt rendszer segítségével történik a feladatlapok elkészítésének és a feladatbank használatának bemutatása és oktatása, 30 órás, egyedi ütemezésű távoktatási formában. 

A tanfolyam 10 leckét tartalmaz, amely számos melléklet és tananyagi, használati útmutatóként írott információ mellett, magába foglal 10 online tréning videót, amely egyaránt koncentrál az elméleti és a gyakorlati tudás átadására.

Továbbá a tagok egy olyan zárt Facebook közösség örök tagjaivá is válhatnak, ahol a tanfolyam közben és után is egymással és a fejlesztőkkel is kapcsolatba tudnak kerülni, illetve meg van a lehetőségük rá, hogy egymástól inspirálódjanak, kérdezzenek, büszkélkedjenek a már elkészített feladatlapjaikkal.

A tanfolyam zárása, a továbbképzésen résztvevők tudásának ellenőrzése a képzés végén történik, melynek során meghatározott feladatokból összeállított záró dolgozatot (feladatlapot) kell elkészíteni és eljuttatni az oktatási céllal létrejött tanulókörükön keresztül a konzulensnek. A feladatlapnak tartalmaznia kell minden bemutatott feladat típust, a dolgozat témájára vonatkozó tárgykörben elkészített kérdésekkel.

A további részvételi feltételekről, tartalmi és számonkérési követelményekről az Oktatási Hivatal Pedagógus-továbbképzés Akkreditációs Rendszer jegyzékéből, illetve a QuizOffice Akadémia oldalán tájékozódhatnak.

Előző cikkKódolj Zöldben!
Következő cikkProblémamentesen elindulni és időben odaérni az iskolába, várakozni valahol a sorunkra – az autizmusban érintett személyek támogatása DATA szoftverrendszerrel, interjú