Kezdőlap Best of

Best of Modern Iskola 2021: Április

A 2021-es évet értékelő sorozatunkban naponta vesszük sorra az adott hónap három legsikeresebb cikkét. Áprilisban kezdődött a Modern Iskola Egyetemre megy rovatunk, ahol az egyetemi hallgatókkal együtt tettük le a Modern Iskola építőköveit: a tanulók olyan hasznos, érdekes applikációkat mutattak be, melyek a mindennapi gyakorlatban megkönnyíthetik a pedagógusok munkáját és még nagyobb élménnyé varázsolják a közös munkát. A hónapban továbbra is a neves napok online megünneplése állt: Anyák napja, Költészet napja a virtuális térben.

A költészet napja a digitális osztályteremben

A magyar költészet napját Magyarországon április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Hogyan tudjuk kreatív módon ezt az alkalmat behozni a digitális osztályterembe? Iványiné Nagy Kinga blogjáról gyűjtöttünk össze pár hasznos, gyakorlatias ötletet.

(Digitális) Ötletek Anyák napjára

Egy újabb olyan évhez érkeztünk, amikor vegyes érzelmek kavarognak a világ dolgait illetően mind a szülőben, mind a diákokban, mind a tanárokban. Az ünnepek is más formába öltöznek, de megtartásuk továbbra is fontos része a (digitális) osztálytermi szokásoknak. Mai cikkünkben Tasnádi Klaudia tanító és Tóth Éva főszerkesztő gyűjtött össze egy csokor ötletet a közelgő Anyák napja alkalmából.

Eszköz: Canva
Digitális nyomozás – a fenntarthatósági témahéten is

A győri Mobility Digitális Élményközpont a fenntarthatósági témahét keretein belül hirdetett digitális szabadulószobát az érdeklődők számára. Miért olyan népszerűek a szabadulószobák, hogyan fogjunk hozzá a feladatok készítéséhez? Bognár Amália online és offline megvalósítható ötletei következnek.

https://dabblesandbabbles.com/wp-content/uploads/2015/10/Secret-Decoder-printable.jpg

A Modern Iskola egyetemre megy

„Én is szembesültem olyan platformokkal amelynek alkalmazását a hallgatók kérték, vagy azért kellett megismernem programokat, mert konferenciákon, megbeszéléseken azt használták a szervezők. Ezen kívül természetesen folyamatosan keresem az olyan megoldásokat, melyekkel új színt lehet vinni az oktatásba. Éppen ezért remélem, hogy a most induló rovat számomra is feltár majd újdonságokat.”- mondta a sorozat indulásakor dr Buda András, a Debreceni Egyetem adjunktusa, az együttműködésünk szakmai vezetője. Nézzük meg, milyen témák foglalkoztatták leginkább a hallgatókat!

Előző cikkBest of Modern Iskola 2021: Március
Következő cikkEgy csíz a csupasz körtefán