Kezdőlap Best of

Best of Modern Iskola 2021: Május

A 2021-es évet értékelő sorozatunkban naponta vesszük sorra az adott hónap három legsikeresebb cikkét. Májusban a Madarak és fák napja, valamint a közelgő gyereknap volt a legkeresettebb téma az oldalunkon.

Madarak és fák napja – nyomtatható logopédiai társasjáték

Domján Zsófia logopédus-tanító, a Fülelős kalandok – Logopédia oldal szerkesztője oszt meg akár otthon is használható, nyomtatható játékokat Olvasóinkkal a hétfői Madarak és fák napja alkalmából színes és fekete-fehér változatban.

Kép: Domján Zsófia
Madarak és fák napja: már a legkisebbeknek is!

Május 10. a Madarak és a Fák napja kiemelt fontosságú dátum a környezeti nevelés szempontjából óvodákban és iskolákban egyaránt. Hétvári Andrea versei most ezt a tematikát járják körül az óvodások számára is könnyen tanulható, kedves versek formájában.

Kép: Hétvári Andrea
Gyereknap – digitálisan

A gyermeknap a világ valamennyi országában ünnepnap. A nemzetközi gyermeknap, azaz a június 1. megünneplése Törökországból ered, hazánkban ezt május utolsó vasárnapján rendezik meg. Az egyik legszebb ünnepünk. A jelen helyzetre való tekintettel, modern, digitális, interaktív formában is megrendezésre kerül Tóth Éva főszerkesztő és Tasnádi Klaudia tanító jóvoltából.

Eredeti kép: Canva
Előző cikkEgy csíz a csupasz körtefán
Következő cikkAz ünnep előtti délután