Kezdőlap hírmozaik

    Logopédia Európai Napja: 2022. március 6.

    Mai cikkünkben a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat és a Magyar Fonetikai, Foniátriai és Logopédiai Társaság által közösen szervezett Logopédia Európai Napja alkalmából megrendezésre kerülő programokra kívánjuk felhívni a figyelmét.

    Minden év március 6. napján ünnepeljük a Logopédia Európai Napját. Ebben az évben a rendezvények „Az életkoron átívelő logopédia” témakör köré szerveződnek.

    Egész Európában ezen a napon programokat szerveznek, kapukat nyitnak a széles nyilvánosság felé, melyek sok résztvevőt vonzanak, hiszen kiemelt figyelem övezi az ellátás helyzetét, a szakmai innovációkat, fejlődési lehetőségeket. A járvány időszakában különösen kiemelt cél annak kifejezése, hogy a kommunikációs rendellenességgel küzdő gyermekek és felnőttek egészségére és jólétére irányítsa a figyelmet.

    Az idei témamegjelölés hangsúlyozza, hogy a logopédia magába foglalja a kora életszakasztól egészen idős korig megvalósuló összes ellátási típust, a beszédindítástól a beszédhang javításán át a kommunikációs problémák vonatkozásában nyújtott segítségig.

    A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat (FPSZ) már a kezdetek óta méltó módon ünnepelte nyílt napokkal, előadásokkal, találkozókkal, workshopok szervezésével a Logopédia Európai Napját. 2022-ben a Magyar Fonetikai, Foniátriai és Logopédiai Társasággal (MFFLT) összefogva, közösen hívják fel a figyelmet a logopédia az egész életre kiható jelentőségére. Személyes és online találkozási lehetőséget nyújtanak az érintetteknek, érdeklődőknek, szakembereknek.

    A logopédusok betekintést nyújtanak a mindennapi munkába, segítséget, ötleteket adnak az érintetteknek online tanácsadás keretében, ismeretterjesztő előadásokat tartanak. Megmutatják, hogy milyen eszközökkel segítik a hozzájuk forduló kisgyermekeket, serdülőket és felnőtteket, hogy szebben, tisztábban beszéljenek, eredményesebben kommunikáljanak, jobban megértsék társaik reakcióit és érzéseit, és megtalálják a nekik legmegfelelőbb kommunikációs utakat saját környezetük keretein belül.

    Forrás: https://mfflt.hu
    Előző cikkAz újrapapír napja
    Következő cikkMemóriajátékok – másképp