Kezdőlap heti kitekintő

    Digitális Módszertár 2023: díjazzák az innovatív oktatási módszereket

    Ismerje meg a többszáz oktatási ötlet gyűjteményét, a Digitális Módszertárat és nyerje el a legjobbaknak járó Digitális Pedagógus Díjat!

    Az elmúlt években egyre inkább teret nyer az online jelenlét és a digitális világ. Sokszorosan igaz ez az oktatásra, ahol mára elengedhetetlenné vált az IKT eszközök használata. A 21. századi fiatalok tanulási és tanítási módszereinek kulcsfontosságú része az interaktivitás és a digitális eszközök jelenléte.

    A Tempus Közalapítvány több, mint 10 éve indította útjára a Digitális Módszertárat, azoknak az ötleteknek a gyűjtőhelyét, amelyekkel a pedagógusok a tanórák és a tanórán kívüli tevékenységek megújításához nyerhetnek inspirációt, illetve konkrét, a mindennapi iskolai tevékenységeik során alkalmazható módszereket tanulhatnak egymástól.

    Az online adatbázisban jelenleg is több száz, tanárok által kipróbált és szakértők által lektorált módszertani ötlet érhető el ingyenesen, a tanórarészletektől a többhetes projekttervekig.

    A Digitális Módszertár közvetlenül böngészhető a www.digitalismodszertar.tka.hu oldalon.

    A Digitális Módszertár adatbázisa évről évre gyarapodik: idén is várják a pedagógusok jelentkezését, akik megosztanák ötleteiket, hogy azok bárki számára elérhetővé, kereshetővé, adaptálhatóvá váljanak.

    A felhívásra pedagógusok, pedagógusok együttműködő csoportjai (tanárpárok vagy tanári csoportok), pedagógiai szakmai munkaközösségek, illetve pedagógusképzésben részt vevő hallgatók pályázhatnak. Ebben az évben július 1. – augusztus 15. között várják azokat az innovatív gyakorlatokat, letölthető óravázlatokat és segédanyagokat, amelyek a technológiai eszközöket is bevonják a tanulásba-tanításba.

    A szakértői értékelés alapján kiválasztott módszertani ötletek bekerülnek a bárki számára elérhető online adatbázisba. A legkiemelkedőbb ötletek feltöltőinek munkáját Digitális Pedagógus Díjjal jutalmazzák. 

    Részletes felhívás:

    Elérhető a Digitális Módszertár 2023-as felhívása! – Hírek – Tempus Közalapítvány (tka.hu)

    További információ: A tanulás jövője Facebook oldal

    modszertar@tpf.hu

    (+36 1) 237 1300

    Előző cikkMondd, szereted az állatokat?
    Következő cikk„Ma már egy követő társadalmat építünk” – így kerülhetjük el az iskolai atrocitásokat