Kezdőlap heti kitekintő

    Pénziránytű Tanári Díj – akár 600.000 Ft támogatással 2024. január 8-ig

    A pénzügyi tudatosság és a modern pedagógiai módszerek iránt elkötelezett kiváló tanárokat ebben a tanévben is díjazza a Pénziránytű Alapítvány. A mindennapi pénzügyi ismeretek tanórai feldolgozását segítő projekt- vagy foglalkozásterveiket 2024. január 8-ig adhatják be a pályázni kívánó általános- és középiskolai pedagógusok.

    A Pénziránytű Tanári Díj – a pénzügyi nevelés elkötelezett támogatásáért és a módszertani kultúra fejlesztéséért – az Alapítvány egyik magas rangú szakmai elismerése, mellyel minden évben teret kívánnak adni a pénzügyi nevelés jó gyakorlatainak bemutatására. A pénzügyi nevelésben kiemelkedő módszertani munkát végző általános- és középiskolai tanárok az idei tanévben is a PÉNZ7 programsorozat tematikájához kapcsolódva és két kategóriában pályázhatnak. 

    Fókuszban a megtakarításból befektetés és a hitelezés

    Idén két elsőre különbözőnek tűnő téma feldolgozására kínál lehetőséget a pályázat. Pénzügyi céljaink megvalósíthatók egyrészt a szükséges pénz megtakarításával, amikor a vásárlást egy későbbi időpontra tervezzük. Ha ezt az utat választjuk, akkor előnyösebb megoldás, ha nem csak a malacperselyt hizlaljuk a gyűjtögetés ideje alatt, hanem megtakarításainkat befektetjük a nagyobb hozam reményében. Céljaink eléréséhez választhatjuk azonban a hitelfelvételt is, melyre tekinthetünk úgy is, mint egyfajta kényszermegtakarításra. 

    A két választható témakör így már nem is áll annyira messze egymástól. Nem csak két témában, de két kategóriában is gondolkodhatnak a pályázó kedvű pedagógusok. Projektterv kategóriában a Megtakarításból befektetés témakörében várják a pályaműveket, míg foglalkozásterv kategóriában a Megtakarításból befektetés mellett a 2024-es PÉNZ7-hez illeszkedő Okosan a hitelekről témát is választhatják a pályázók.

    Akár 600.000 Ft támogatás is elnyerhető

    A díjazás mértéke projektterv kategóriában 600.000 forint és a pályaművet önállóan, vagy párban – a díjazást megosztva – is benyújthatják a pályázók. A foglalkozásterv kategóriában elnyerhető támogatás összege személyenként 250.000 forint. Foglalkozásterv kategóriában csak egyedül lehet pályázni. Egy pedagógus egyszerre több pályázatot is benyújthat, azonban díjazásban csak egyszer részesülhet. 

    Az elbírálás során mind a két kategóriában maximum a 3-3 legmagasabb pontszámot elérő pályázatot díjazza az Alapítvány. Emellett a Magyar Bankszövetség felajánlásával különdíjként egy kiválasztott pályázó 100.000 forint értékű vásárlási utalványban részesül. 

    A díjazásnak nem feltétele, de az elbírálás során előnyt élveznek azon intézmények pedagógusainak pályamunkái, amelyek legkésőbb 2024. január 8-ig csatlakoznak a Pénziránytű Iskolahálózathoz. Információk és ingyenes csatlakozási lehetőség a https://penziranytu.hu/iskolahalozat oldalon található.

    A pályaműveket 2024. január 8. 15.00 óráig lehet benyújtani, az ünnepélyes díjátadóra várhatóan a 2024. évi PÉNZ7-hez kapcsolódva kerül majd sor.

    A projektek magas színvonalú tervezéséhez szakmai és módszertani segédanyagokat is kínál az Alapítvány a Pályázati kiírásban. További információkért érdemes felkeresni A Pénziránytű Alapítvány honlapját, ahol inspirációként megtekinthetők az előző évben nyertes pályaművek is.

    Előző cikk„Természetesnek tartom, amit teszek, különösen az iskolámért” – interjú
    Következő cikkElmélyülés vagy felszínesség?