Kezdőlap jó példák

Jó gyakorlatok az iskolai erőszak megelőzésére és kezelésére – 04.11. -szakmai találkozó és workshop

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, mint a projekt magyar résztvevője, április 11-én, hétfőn 16 órától 19:30-ig a projektet lezáró szakmai találkozót és workshopot tart az érdeklődők számára, ahol lehetőség lesz „ Az iskolai erőszak kezelése a demokratikus állampolgárságra nevelés és emberi jogi nevelés eszközein keresztül”projekt alatt megismert jó gyakorlatokat megosztani, véleményt cserélni a témát érintően. A részvétel ingyenes, a helyszín a jelentkezők számától függ.

 

suli

Az Európa Tanács által támogatott „ Az iskolai erőszak kezelése a demokratikus állampolgárságra nevelés és emberi jogi nevelés  eszközein keresztül” (Addressing violence in schools through Education for Democratic Citizenship and Human Rights Education”) elnevezésű nemzetközi projekt keretében szakmai találkozót és workshopot rendeznek  Budapesten, melyre szeretettel várjuk az érdeklődő pedagógusokat, segítő szakembereket, civil szervezetek munkatársait.

A projekt keretében áttekintettük, hogy az érintett országok – Montenegro, Görögország, Románia, Lengyelország és Magyarország hogyan vélekednek az iskolai erőszakról, hogyan definiálják azt a meglévő jogszabályi és intézményes keretek között, milyen jó gyakorlatokkal rendelkeznek az erőszak megelőzésére és kezelésére, valamint hogy milyen kutatási programok zajlanak a területen.

Fókuszcsoportos interjúk módszerét alkalmazva pedagógusok, oktatási intézmények munkatársait, civil szervezetek képviselőit kérdeztük meg arról, hogy hogyan látják az iskolai erőszak jelenségét, milyen hatékony utakat látnak a megelőzés és problémakezelés tekintetében. Az 5 országban zajló fókuszcsoportos interjúk eredményeit feldolgozva a projekt munkacsoport ajánlásokat fogalmazott meg.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, mint a projekt magyar résztvevője, április 11-én, hétfőn 16 órától 19:30-ig a projektet lezáró szakmai találkozót és workshopot tart az érdeklődők számára, ahol lehetőség lesz a projekt alatt megismert jó gyakorlatokat megosztani, véleményt cserélni a témát érintően. Lehetőséget biztosítunk a résztvevők saját projektjeinek és eredményeinek megosztására is.

A részvétel ingyenes. További információ és jelentkezés: ildiko.lazar@gmail.com

Előző cikkHogyan segíthet a mentor a pályakezdő pedagógusnak?
Következő cikkInkluzív Café oktatási kerekasztal -04.08., mert „a kivételesek vannak többen”